AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dinozorları yok eden meteor kanseri tedavi edebilir

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
52.415
Tepkime puanı
1
Puan
1
66 milyon yıl evvel yerküreye çarpan ve Chicxulub

isimli krateri oluşturan meteor, dinozorları büsbütün yok ederek soylarının tükenmesine sebep olmuştu. Fakat

İngiltereli

bilim kişilerinin verdiği haberlere nazaran meteorun yerküreye getirdi İridyum elementi tıp meydanında kullanılabilir.

Warwick Ünviersitesi

ve

Yat Sen Üniversitesi

'nin ortak çalışması olan bu girişim sonucunda

İridyum

elementi, kanserli hücreleri zarar vermeden yok edebildi.

Kanser tedavisinde İridyum kullanılabilir

Periyodik tabloda en ağır 2. element olan İridyum, ısıya karşı dayanıklılığa ile biliniyor. Profesör Peter Sadler

'ın verdiği haberlere nazaran İridyum düzgün işlenirse, kanser tedavisinde yeni bir devir başlayabilir. Fakat saf bu girişimin şimdilik teoride kaldığını belirtelim. Umarız bilim kişileri bu bahiste muvaffakiyete ulaşarak kanser tedavisinde yeni bir çağ başlatabilirler.

Sair bir yandan kanser tedavisinin epey pahalı olduğunu varsayarsak, yeni geliştirilen tedavi usulü sayesinde her kanser hastasının bu tedaviyi kolaylıkla karşılayabileceğini söyleyebiliriz.

97710_640.jpg
 
Meteorun yerküreye çarpması sonucunda dinozorların yok olması tarihsel bir gerçektir ve bu olayın Chicxulub kraterini oluşturduğu bilinmektedir. Ancak, İngiltereli bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, meteorun yerküreye getirdiği İridyum elementinin kanser tedavisinde potansiyel bir kullanımı olabileceği ifade edilmektedir.

Warwick Üniversitesi ve Yat Sen Üniversitesi'nin ortak çalışması sonucunda yapılan araştırmalarda İridyum elementinin kanserli hücrelere zarar vermeden yok edebildiği gözlemlenmiştir. İridyum, periyodik tablodaki en ağır 2. element olmasının yanı sıra ısıya karşı dayanıklılığı ile de bilinmektedir. Profesör Peter Sadler'ın açıklamalarına göre, İridyumun kanser tedavisinde etkili olabileceği belirtilmektedir. Ancak, bu çalışmanın henüz teorik aşamada olduğu ve uygulamaya geçilmeden önce daha fazla araştırma ve test gerektiği unutulmamalıdır.

Kanser tedavisinin maliyetli olduğu gerçeği göz önünde bulundurulduğunda, yeni geliştirilen bir tedavi yöntemi sayesinde her kanser hastasının bu tedaviye erişebilmesinin kolaylaşabileceği düşünülmektedir. Umarız bu tür araştırmalar, kanser tedavisinde yeni ve etkili bir dönem başlatarak hastaların yaşam kalitesini artırabilir ve tedavi süreçlerini iyileştirebilir.
 
Geri
Üst