- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Dinozorları öldüren göktaşı nereye düştü?
Tam olarak Meksika’nın Yucatan Yarımadasının olduğu bölgeye düşen ve 180 kilometreden geniş bir çapıyla Chicxulub Krateri’ni oluşturan göktaşı, çok uzun bir zamandır bilim insanlarının araştırma konusu oldu.Dinozorları öldüren meteor kaç km?
Chicxulub Krateri – Dünya’da yaşamı değiştiren göktaşı 12 km çapında bir göktaşı Dünya’ya çarpıp 100 km çapında ve 30 km derinliğinde bir çukur oluşturdu. Daha sonra bu çukurun kenarlarının da çökmesiyle kraterin genişliği 200 km’ye yayıldı, derinliğinden ise birkaç km kaybetmiş oldu.Dinozorları yok eden asteroid ne oldu?
66 milyon yıl önce dinozorları yok eden asteroit, Kuzey Amerika’da 1,5 kilometre yüksekliğinde bir tsunamiye neden oldu. Bilim insanları, mega dalgaların fosilleşmiş kalıntılarını ilk kez ortaya çıkardı.
Göktaşı düşen yer neresi?
27 Şubat Cumartesi saat 22.57’de gerçekleşen olay Türkiye’de birçok ilde gözlemlendi. Yurdun özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi´ndeki Ordu, Samsun, Trabzon, Giresun’un yanı sıra Yozgat, Çorum, Çankırı, Tokat, Kayseri, Kırıkkale ve Ankara illerinde gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ışık hüzmesi heyecan yarattı.
Dinozorların nesli nasıl tükendi?
Volkan patlamalarından sonra çıkan kül ve gaz, dinozorların boğularak ölmesine neden oldu. En çok kabul edilen teori ise, büyük bir göktaşı Dünya’ya çarptı ve iklim koşullarını değiştirdi. Bu değişiklik dinozorların dramatik bir şekilde dinozorların yok olmasına neden oldu.Dinozorları yok eden şey ne?
66 milyon yıl önce dinozorları yok eden asteroidin Kuzey Amerika’da neden olduğu 1.5 kilometre yüksekliğinde tsunaminin fosilleşmiş kalıntıları ilk kez görüntülendi.Dinozorlar yok oldu mu?
66 milyon yıl önce Dünya’ya çarpan ve dinozorlar da dahil canlıların yüzde 75’inin yok olmasına neden olan göktaşının, neden bu kadar ağır ve yıkıcı sonuçlara yol açtığı konusunda yeni bulgular elde edildi.
Dünyada dinozorlar nasıl yok oldu?
ABD’deki Yale Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı bir zamanlar dünyada yaşayan dinozorların kısa sürede yok olmasına yol açan nedenin volkanik aktiviteler değil, 66 milyon yıl önce Dünya ile çarpışan dev göktaşı olduğu sonucuna vardı.
Gök taşı olduğu değerlendirilen cisim 11 ilde görülmüştü. Trabzon, Artvin, Malatya, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Ardahan başta olmak üzere bir çok şehirde heyecan yaratmıştı.