AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dinler Arasi Diyalog amaci nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dinler Arası Diyalog amacı nedir?​

Dini literatürde diyalog, aynı veya farklı dinlere mensup insanların inanç ve düşüncelerini birbirlerine empoze etmeden, ortak noktalar etrafında konuşması, tartışması ve işbirliği yollarını araması şeklinde tanımlanır. Günümüzde, sistemli bir faaliyet olarak dinlerarası diyaloğun temeli Hıristiyan Katoliklere dayanır.

Dinler arası diyalog nedir kısaca?​

Dinlerarası diyalog ise; hem bir dine mensup farklı grupların, hem de farklı dinlere mensup insanların, inanç ve düşüncelerini birbirlerine zorla ve etik olmayan yollarla kabul ettirme girişiminde bulunmaksızın, ortak meseleler etrafında hoşgörü ortamı içinde konuşabilmesi, tartışabilmesi ve işbirliği yapabilmesi …
Dinler arası diyalog olur mu?
Müslümanların diğer din mensuplarıyla ilişkileri yürütmelerinde bir engel yoktur. Bütün insanları da bu dine, İslam’a çağırmakla sorumluyuz. Onun içindir ki dinler arası diyalog safsatası, İslam’ı diğer dinlerle eşitleme gayesi güden bir projedir. Bir Müslüman bunun içinde olamaz.

Dinlerarası nasıl yazılır?​

TDK bir öyle bir böyle yazarken, “dinler arası”, “şehirler arası” sözcüklerini bitişik yazanlar çıktı. “Beynelmilel” karşılığı türetilen “uluslararası” bitişik yazılır, “şehirler arası”, “dinler arası” ayrı yazılır.

Dinler arası diyalog hangi Konsil?​

Vatikan Konsili’nde alınan kararlara dayanan Dinlerarası Diyalog Projesi’yle Gülen, ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenleyerek, bir taraftan bağlarını Hristiyan kültürüne yaklaştırırken diğer taraftan örgütün Batı dünyası tarafından akredite edilmesini sağlamıştır” iddiası yer aldı.
Şehirlerarası ayrı mı?
“Şehirler arası mı?” yoksa “Şehirlerarası mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Şehirlerarası şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Şehirler arası şeklinde olmalıdır.
TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda gündönümü kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK’da kelimenin doğru yazımı “gün dönümü” şeklinde ayrı yazılır.
 
Geri
Üst