Dinin kaynagi hakkindaki evrimci gorus nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
128.274
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dinin kaynağı hakkındaki evrimci görüş nedir?​

Evrimci Görüş Edward B. Taylor dinin başlangıcının “animizm”, J.G. Frazer “büyü”, Durkheim “totemizm” olduğunu ileri sürdü. Diğer bilim adamları tarafından başka teoriler de ortaya atıldı. Bütün bu teoriler, yaklaşım tarzlarına göre, psikolojik ve sosyolojik temelli teoriler idi.

Dinin toplum üzerindeki etkisinin karşılık ve sistematik bir ilişkiden doğduğunu söyleyen düşünür kimdir?​

20. yüzyılın başlarında sistematik din sosyolojisinin de kurucu olan Weber, din sosyolojisinin görevinin, dinin özünü, doğasını, kaynağını veya dini değerlerin doğru veya yanlışlığını araştırmak olmayıp, din ile sosyal kurumlar arasındaki karşılıklı etkileşimi, dini inançtan kaynağını alan sosyal davranışların …
Dinin kaynağı ile ilgili görüşler nelerdir?
Dinin kaynağı hakkında ileri sürülen yaygın görüşler şunlardır: Animizm: Antropolog Edward Bürnette Tylor, dinin başlangıcı ve kaynağının animizm olduğunu ileri sürmüştür. Tylor’un teorisine göre uyku, rüya ve nefes alma gibi durumlarda bedeni yöneten, ölüm ile bedenden ayrılan manevî ve hayat verici bir cevher vardır.
Kaynak ne demek din?
İslam İnancına göre dinin kaynağı Kuran-ı Kerim’, Hazreti Peygamberin hadisleri ve sünnetleri ana kaynakları olarak belirlenmekte bu kaynaklara uygun olarak ortaya çıkan fıkhi mezheplerin ve ictihatlarında bazı meseleleri açıklamak için kaynak olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Sosyoloji kelimesini ilk kez kullanan bilim adamı kimdir?​

Sociology kelimesi 1838’de Auguste Comte tarafından Latince socius (arkadaş, dost) ve Yunanca logos (bilim) kelimelerinin bir araya getirilmesi ile oluşturuldu. Comte insana dair bütün bilimleri – tarih, psikoloji ve ekonomi dahil, bütünleştirmeyi istiyordu.

Neden tüm dinler aynı?​

Sadece dinler değil, bütün öğretiler birbirine az çok benzer. İlahi dinlerin birbirine benzeme nedeni, aynı ilah tan gelmesi durumu. Bu ateistlerce sanki ilahi kaynaklar tarafından açıklanmayan bir şeymiş gibi görülse de, 4 ilahi din aynı yaradan a farklı yollarla inanır ibadet eder.
 
Geri
Üst