Dinimizde Buyu varmıdır?

zeberus

Yeni Üye
İslamda buyu varmı

Ben bu konuyu uzun zamandır merak ediyordum arkadaşlar ve araştırmak istedim buyu gercekmidir dinimizde buyunun yeri nedir buyu gercekten varmıdırBuyu ile insanlara zarar verilebilirmi tum bu soruların yanıtlarını aşağıdaki kısa yaızmızda bulabilirsiniz

Buyuculuk kahincilik cinden bir arkadaş edinip, olmuş şeyleri ona sorup, ondan oğrenmek ve bunları başkalarına bildirmektirBunlara ve buyuculere gidip, soylediklerine, yaptıklarına inanmak, bazen doğru cıksa bile, Allah ’tan başkasının her şeyi bildiğine ve her dilediğini yapacağına inanmak olup, kufur sayılmaktadır

Sihrin gozbağcılık denilen gercek olmayan ceşitleri yanında, gercek netice ve etkileri olan ceşitleri de vardırAncak,, mahiyeti ve nasıl etki yaptığı bilinememektedir İslam dini, sihri inkar etmemiş; fakat itikadı bozduğu, tevhid inancına zarar verdiği, kotuye kullanıldığı ve kontrolu mumkun olmadığı icin yasaklamıştır

Kur'anı Kerim'de: Sihirbazın felah bulmayacağı (Taha, 69) beyan buyurulmuştur

Sihir ve buyuye karşı korunmak icin, Allah'a sığınmak ve muavvizeteyn denilen Felak ve Nas surelerini okumak tavsiye edilir

Geri