AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dini topluluklarin geleneklerin ve alt kulturlerin yapisini hangi sosyal faktorler ve surecler etkiler?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dini toplulukların geleneklerin ve alt kültürlerin yapısını hangi sosyal faktörler ve süreçler etkiler?​

Örneğin Eski Yunan’da olimpiyat oyunları Tanrı Zeus’u anma adına ve barışı temin etmek için düzenlenmiştir. Değişik kültürlerdeki dans figürlerinde ana temanın kendini Tanrı’ya sunma olması, dansın da dinî kökenli kültürel bir unsur olduğunu göstermektedir.

Toplumların oluşum sebebi nedir?​

Toplum, insanın çalışma temeli üzerinde, hayvansal aleminden kopmasıyla doğmuştur. Bu süreç, doğal gelişen bir süreç olmakla beraber özel mülkiyet hakkı sayesinde gelişmeye başlamıştır. Toplumun gelişimi, ileriye doğru bir değişmeyi (sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik vb. alanlarda) ifade eder.
Din sosyal değişmeyi nasıl etkiler?
Din, bir taraftan toplumu değiştirip dönüştürürken, bir yandan da değişmelere karşı toplumu korur ve koruyucu yönüyle değişmenin önündeki en etkin engellerden biri olabilir. Bu arada, kendisi de toplumun örf- adetlerinden, kültürel öğelerinden ve yaşam biçiminden etkilenerek bazı değişimler gösterebilir.
Din ahlak anlayışı dünya görüşleri gibi unsurlar hangi kültür unsuru içinde yer alır?
Dil, din, ahlâk kuralları, yemek, gelenek gibi unsurlar, genel kültürün unsurlarındandır. Halk kültürünü milli kültür olarak vasıflandırmak da mümkündür. 2. Alt kültür: Genel kültüre sahip fertler, yaşadığı bölgenin özelliği veya mesleklerine göre genel kültürle ters düşmeyen bir kültüre de sahip olabilirler.

Bilinçli birey nasıl olur?​

Bilinçli toplum, nereye gittiğini düşünen, yanlışlardan hesap sorabilen, yanlışların ortağı olmayı reddeden, yaşamı kendi iradesiyle yönlendirmeyi kişisel sorumluluğu bilen insanların toplumudur.

Sosyolojik olarak birey nedir?​

Sosyoloji – Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert.
Din sosyal değişmeyi etkiler mi?
Gustave Le Bon’a (1841-1931) göre de inançlar, insanlık tarihinin en güçlü faktörlerinden biri olup toplumun inançlarında meydana gelen her değişmeyi büyük toplumsal değişim izler (Sorokin 1994: 190-191). Toplumsal değişimin temel faktörü olarak din toplumların hem lehine hem de aleyhine etkili ve işlevsel olabilir.
Din ve sosyal değişim arasında nasıl bir ilişki vardır?
Konuyu sosyolojik bir terminoloji ile ifade etmek gerekirse, din ile sosyal değişme arasında üç yönlü bir ilişkiden söz etmek mümkündür. Buna göre bir yandan din, sosyal değişmeyi engelleyici ya da yavaşlatıcı bir faktör olarak rol oynamakta, diğer yandan sosyal değişmenin taşıyıcı/takviye edici gücü olabilmektedir.

Sosyal hizmetin genel hatları nelerdir?​

Sosyal hizmetin pek çok kurumda farklı modellerle uygulanıyor olması, her bir uygulama alanının kendine özgü örgüt yapısı ve işleyiş kurallarının bulunması uygulama öncesi alanların genel hatlarıyla tanınmasını zorunlu kılmaktadır.

Sosyal Hizmet mesleği nelerdir?​

Sosyal hizmet mesleği sosyal sorunların hem bireysel hem de toplumsal, ekonomik ve kültürel bağlamlar içinde değerlendirilmesini ve müdahalenin de çok boyutlu olarak hayata geçirilmesini gerektiren yönüyle diğer mesleklerden ayrılmaktadır.
Sosyal hizmet lisans mezunu sosyal çalışmacılar nelerdir?
Bu kitapta, sosyal hizmet lisans mezunu sosyal çalışmacıların ağırlıklı olarak görev yaptıkları alanlar ve hizmet modelleri vaka örnekleri üzerinden anlatılmıştır. Sosyal hizmet uygulamalarının bu kitapta anlatılan alanlarla sınırlı olmadığı unutulmamalıdır.
Peki, sosyal hizmet uygulamaları nelerdir?
Sosyal hizmet uygulamalarının bu kitapta anlatılan alanlarla sınırlı olmadığı unutulmamalıdır. Ancak farklı uygulama alanları olsa da müracaatçılarla çalışırken kullanılacak temel ilkeler ve sosyal hizmet müdahale süreçleri değişmeyecektir.
 
Geri
Üst