Dine ihtiyac var midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
139.233
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dine ihtiyaç var mıdır?​

Yemeye, içmeye, giyinme ve barınmaya ihtiyacı olduğu gibi insanın inanma ve tapınmaya da ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç, insanda doğuştan vardır. Doğuştan var olan “din duygusu” mn doğru şekillenip neşvünema bulabilmesi için hak dine ihtiyacı vardır.
İnsan niçin dine ihtiyaç duyar kisa?
İnsan beden ve ruhtan meydana geldiği için insanın nasıl bedensel ihtiyaçları varsa, ruhsal ihtiyaçları da vardır. Ruhun en mühim ihtiyacı ve gıdası ise dindir, inançtır, ibâdettir. İnsan içinde bulunduğu evreni, yaşadığı hayatı, olayları ve hepsinden önemlisi bizzat kendisini anlamlandırmak ister.

Inanmak insan için bir ihtiyaç mıdır?​

İnanma İhtiyacı İnsanı diğer yaratık- lardan ayıran başlıca özelliği bir ruha sahip olmasıdır. Bu an- lamda insan beden ve ruh yapısıyla bir bütündür. 3 İnsanın ruh yapısının en belirgin özelliği de bir varlığa inanmaktır. Yeryüzün- de günümüze kadar inanma ihtiyacı duymamış bir topluluk yok- tur.
Âdem peygamberin dini nedir?
İslâm: Dinin ortak adı İslâm, bütün peygamberlerin getirdiği dinin ortak adıdır. Bütün peygamberler İslâm’ı getirmişlerdir. İslâm, yalnız Hz. Muhammed (s.a.v.)’in tebliğ ettiği dinin adı değil, Adem’den Muhammed’e, bütün peygamberlerin dininin ortak adıdır.
Dinlerin ortaya çıkış tarihine ilişkin kesin hükümlerde bulunmak mümkün değildir. Ancak elimizdeki arkeolojik bulgular ve antropologların doğal ortamda yaşayan topluluklar üzerinde yaptıkları araştırmalar, inanç sistemlerinin (dinlerin) bundan 40-50 bin yıl önce ortaya çıktığını ortaya koymaktadır.
Hangi peygamberler Müslümandır?
İslam peygamberleri, ilki Âdem, sonuncusu ise Muhammed olan; İslam dininde peygamber oldukları kabul edilen dinî şahsiyetlere denir. İslam dininin inancına göre Âdem ile başlayan ve Muhammed ile son bulan bütün peygamberler aynı dini takip etmişler, bu dini devam ettirmişler ve zamana göre şeriat getirmişlerdir.
 
Geri
Üst