AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dinamit hangi amac icin yapildi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dinamit hangi amaç için yapıldı?​

Dinamit, karabaruttan daha güçlü ve güvenle kullanılabilecek ilk patlayıcıydı. Keşfinin patentini Ekim 1867’de alan Nobel, buluşunu ilk defa Nobel’in Güvenli Patlayıcı Tozu adıyla satmıştır. Piyasaya çıkışından hemen sonra, barut ve nitrogliserinden güvenli bir seçenek olarak görülmüştür.

Ilk dinamit ne ile yapılmıştır?​

Alfred Nobel, 1866 yılında % kiselgür ile u nitrogliserinden elde edilen karışımın, basit bir şekilde fişek haline getirilebildiğini ve bunların madenlerde kullanılan toz halindeki patlayıcı bir madde oluşturduğunu görerek karışıma “dinamit” adını verdi. Dinamit; nitrogliserinden yapılan patlayıcı bir maddedir.
Dinamit neden patlar?
Nitrogliserinin patlaması için hızlı bir ısınmaya ihtiyacı olabileceğini ve bir şok dalgasının ani ısınmaya yakın bir ısınmayı sağlayabileceğini düşünmüştür. Bu taslağı gerçekleştirebilmek için, dinamit tapası (veya fünyeyi) icat etmiştir.

Dinamit nasıl bulunmuştur?​

Tüm keşifler ve icatlarda olduğu gibi yine bir tesadüf sonucunda Nobel dinamiti buldu. Nobel deney yaparken içerisinde nitrogsilerin bulunan bir tüp yanlışlıkla masanın yanında bulunan kum yığınına düştü ama patlamadı. Bunu gören Nobel bu olay üzerine çok düşündü. Nitrogsilerin kuma karışıp haline gelmişti.

Dinamit barutunu kim buldu?​

Çalışmalarına devam eden Alfred Nobel 1865’te yeni bir fabrika kurdu, bir süre sonra ikinci fabrikasını da açtı. 1864 yılında araştırmalarının sonucunu aldı ve dinamit barutunu buldu. Araştırmalarına devam eden Nobel, 1877’de Balistit adını verdiği yeni bir çeşit barut tasarladı.
Elektriksiz kapsül nedir?
Baraj, maden ocağı ve yol inşaatlarında kullanılan dinamit ve benzeri patlayıcı maddelerin patlatılması için ilk ateşleyici olarak kullanılan kapsüllerdir. Ağzına özel bir pense ile monte edilen fitilin tutuşturulması ile ateşlenir. Kullanılan fitilin yanmasına bağlı olarak gecikme ile patlar.
Alfred NobelDinamit / Yaratıcısı
(bkz: alfred nobel). 6900 m/s hızla yanan bir patlayıcıdır. ateşleyiciye ihtiyacı vardır, 230 derecenin üzerinde patlar. ateşe atıldığında patlamaz. sıkışık haldeyken 700 m/s’ye kadar olan darbelere dayanabilir. (gevşek haldeyken çok daha hızlı darbelere dayanabilir.)
Dinamit ne anlama gelir?
Dinamit kelimesi Türkçe’de “patlayıcı madde adı” anlamına gelir. Dynamite “patlayıcı madde adı” ticari markasından alıntıdır. (İlk kullanımı: 1867 Alfred Nobel, İsv. sanayici.) Bu sözcük Eski Yunanca dynámis δυνάμις z “güç” sözcüğünden türetilmiştir.

Gülsüm dinamit ne oldu?​

Milas’ta İngilizce öğretmenliği yapan 23 yaşındaki Gülsüm Dinamit, geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veriyor. Milas’ta İMİ Koleji’nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan öğretmen Gülsüm Dinamit /(23), rahatsızlanarak hastaneye başvurdu.

Ölüm Taciri kimdir?​

1833 yılında doğan Alfred Nobel hem kimyager hem de iş insanıydı ve tam 5 dil biliyordu. Babası oldukça zengin bir fabrikatör olan Alfred Nobel iflaslarla birlikte hem çok zengin hem de çok fakir bir hayatı yaşamış ve deneyimlemişti.
Fıstık dinamit yapımında kullanılır mı?
3. Bomba bilgi! Ayrıca fıstık hiç de sandığınız kadar masum değil, dinamit yapımında kullanılan malzemelerden yalnızca biri…

Dinamit kapsülü nedir?​

Elektrikle (manyeto veya kondenser tip ateşleyiciler ile) ateşlenebilen içine kibritbaşı yerleştirilmiş tahrip kapsülüdür. Açık ocaklarda kullanmak için dış gövde malzemesi alüminyum olarak üretilen bu tür kapsül, dinamit ve benzeri patlayıcıları patlatmak için kullanılır.

Hangi icat Nobel edildi?​

Alfred Bernhard Nobel (21 Ekim 1833, Stokholm İsveç – 10 Aralık 1896, San Remo İtalya), İsveçli kimyager ve mühendis, dinamitin mucidi.
 
Geri
Üst