SoruCevap
Yeni Üye
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Hangi Üniversitelerde Var? Türkiye’de Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı sunan birçok üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasında Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yer almaktadır. Bu üniversitelerde Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği eğitimi alarak, gelecekte öğretmen olarak çalışma fırsatı elde edebilirsiniz. Bu programda dini bilgiler, ahlaki değerler, etik ve mesleki beceriler gibi konular üzerinde yoğunlaşılır. Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği mezunları, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde dersler vererek öğrencilere dini ve ahlaki değerleri aktarır.
İçindekiler
1. Ankara Üniversitesi: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer almaktadır.
2. İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü bulunmaktadır.
3. Hacettepe Üniversitesi: Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
4. Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde bu bölüm yer almaktadır.
5. Ege Üniversitesi: Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
6. Gazi Üniversitesi: Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
7. Selçuk Üniversitesi: Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
8. Dokuz Eylül Üniversitesi: Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
9. Atatürk Üniversitesi: Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
10. İnönü Üniversitesi: İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
11. Karadeniz Teknik Üniversitesi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
12. Anadolu Üniversitesi: Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
13. Pamukkale Üniversitesi: Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
14. Adnan Menderes Üniversitesi: Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
15. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
16. Kocaeli Üniversitesi: Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
17. Necmettin Erbakan Üniversitesi: Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
18. Süleyman Demirel Üniversitesi: Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
19. Yıldız Teknik Üniversitesi: Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
İçindekiler
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Hangi Üniversitelerde Var?
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı, Türkiye’de birçok üniversitede bulunmaktadır. Bu programı tercih etmek isteyen öğrenciler, aşağıda belirtilen üniversitelerde bu bölümü okuyabilirler:1. Ankara Üniversitesi: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer almaktadır.
2. İstanbul Üniversitesi: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü bulunmaktadır.
3. Hacettepe Üniversitesi: Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
4. Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde bu bölüm yer almaktadır.
5. Ege Üniversitesi: Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
6. Gazi Üniversitesi: Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
7. Selçuk Üniversitesi: Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
8. Dokuz Eylül Üniversitesi: Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
9. Atatürk Üniversitesi: Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
10. İnönü Üniversitesi: İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
11. Karadeniz Teknik Üniversitesi: Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
12. Anadolu Üniversitesi: Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
13. Pamukkale Üniversitesi: Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
14. Adnan Menderes Üniversitesi: Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
15. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
16. Kocaeli Üniversitesi: Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
17. Necmettin Erbakan Üniversitesi: Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı bulunmaktadır.
18. Süleyman Demirel Üniversitesi: Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde bu bölüm yer almaktadır.
19. Yıldız Teknik Üniversitesi: Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı mevcuttur.
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Hangi Üniversitelerde Var?
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Hangi Üniversitelerde Var? |
Ankara Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi |
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programı, Ege Üniversitesi’nde de bulunmaktadır. Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi de programı sunan üniversiteler arasındadır. İnönü Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi de programı sunan üniversiteler arasındadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi de programı sunan üniversiteler arasındadır. Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi de programı sunan üniversiteler arasındadır. |