AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Din egitimi Neden Onemlidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Din eğitimi Neden Önemlidir?​

Din dersi bu amaca katkı sağlayacak derslerden biridir. Eğitimin görevi fertlerin bütün ihtiyaçlarını doğru ve dengeli biçimde karşılamaktır. Din öğretimi kişilerin sosyalleşmesine katkıda bulunurken, dini etkinliklere katılacaklara gerekli hazır bulunuşluğu sağlar, katılmayanlara ise değerlendirme yeteneği kazandırır.
Ülkelerden hangisi din öğretiminde din eğitimi modelini esas alır?
Devlet okullarında din öğretimi vermeyip, ancak özel okullarda ve (kilise vb.) dinî kurumlarda, din eğitimine izin veren ülkeler, ABD, Fransa, Japonya gibi. 2. Resmî ve özel okullarda din öğretimine seçmeli ders olarak yer veren ülkeler, İtalya, Portekiz, İngiltere gibi.
Türkiyede ilk ve orta dereceli okullarda din eğitimine hangi tarihten bu yana zorunlu?
Tevhid-i Tedrisat Kanunu kabul edildikten sonra bir süre (1924-1927) din dersi ilkokul ve ortaokul müfredatlarında zorunlu olarak okutulmuş, sonraki süreçte ilkokul ve ortaokul müfredatlarından bu ders çıkarılmıştır.

Türkiye’de yaygın din eğitimi hizmetlerinin yürütüldüğü kurum nedir?​

Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi görevi. Diyanet İlmi Dergi, 35(4), 113-128.
Din eğitimi modelleri nelerdir?
Çoğunlukla Batı ülkelerinde oluşan bu din eğitimi modelleri sınıflandırmalarının bazıları şöyledir: 1. a) Confessional (savunmacı/taraflı) din eğitimi, b) Non-confessional (belli bir dini benimsetme amacı gütmeyen) din eğitimi; 2. a) Dini öğrenme, b) Din hakkında öğrenme, c) Dinden öğrenme.
Zorunlu din dersi ne zaman başladı?
Bu doğrultuda, dine mesafeli tek parti iktidarında 1920’li yılların sonundan 1950’li yıllara dek din dersleri müfredat programlarından tamamen çıkarılırken; 1950’lerden itibaren seçmeli din dersi uygulamasına geçildi ve son olarak 1982 Anayasası ile din dersi zorunlu hale getirildi.
Din dersi, 1928’den 1940’ların sonuna kadar müfredata dahil edilmemiş, sonrasında ise seçmeli bir ders olmuştur. 12 Eylül Darbesi’nden sonra zorunlu hale getirilmiş DKAB dersine, 2012’den itibaren “Kur’an-ı Kerim”, “Hz. Muhammed’in Hayatı” ve “Temel Dini Bilgiler” seçmeli dersleri ilave edilmiştir.
Türkiye’de ilk ve orta dereceli okullarda din eğitimine hangi tarihte başlandı?
1948 tarihinde İlkokulların 4. ve 5. sınıflarına isteğe bağlı olarak, program dışı Din Bilgisi Dersi konulmuş ve 1949 Öğretim yılından itibaren de öğretimine başlanmıştır. İlkokullardaki Din Bilgisi Dersi 1950 Eğitim- Öğretim yılından itibaren ise program içerisine alınmıştır.
 
Geri
Üst