AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Din egitimi dersi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Din eğitimi dersi nedir?​

Dersin İçeriği Bu ders, din eğitiminin temel kavramlarını, din eğitiminin mahiyeti, amacı ve görevlerini, din eğitiminin temellerini, din eğitiminin diğer bilimlerle ilişkisini, din eğitiminin tarihi süreçte gelişimini, örgün ve yaygın din eğitimini, din eğitiminde etkili iletişim vb. konuları içermektedir.
Ilk ve orta dereceli okullarda din eğitimine hangi tarihten bu yana zorunlu statüde yer verilmektedir?
Bu doğrultuda, dine mesafeli tek parti iktidarında 1920’li yılların sonundan 1950’li yıllara dek din dersleri müfredat programlarından tamamen çıkarılırken; 1950’lerden itibaren seçmeli din dersi uygulamasına geçildi ve son olarak 1982 Anayasası ile din dersi zorunlu hale getirildi.
Yurt dışında din dersi var mı?
Avrupa Konseyi’ne üye 47 devletten sadece beşinde din dersi zorunlu. Türkiye dışında Yunanistan, Finlandiya, Norveç ve İsveç. Bunlardan hiçbiri laikliği benimsemiş devletler değil. Avrupa Konseyi’ne üye devletlerin büyük bir çoğunluğu din dersini seçmeli ders olarak kabul ediyor.

Din eğitiminin temelleri nelerdir?​

Din Eğitiminin Kültürel Temelleri Kültür, insan yığınlarının birliğini ve kaynaşmasını sağlayarak onları toplum yapan bilgi, inanç, ahlâk, sanat, hukuk, örf ve adetler bütünüdür.
Din eğitiminin amacı nedir?
Din eğitiminin amacı, inanılan dinin inanç, ahlak ve diğer alanlarını mensuplarına öğreterek yaşanır hale getirmektir. Din öğretimi bilgi düzeyinde KALIRKEN , DİN EĞİTİMİ İSE BİLGİ VE AMELİ/ PRATİĞİ BİR ARAYA GETİREREK DİNİN DEĞERLERİNİ YAŞATARAK SOMUTLAŞTIRMAYI AMAÇLAR.
Ilk ve orta dereceli okullarda din eğitimi ne zaman başladı?
Tevhid-i Tedrisat Kanunu kabul edildikten sonra bir süre (1924-1927) din dersi ilkokul ve ortaokul müfredatlarında zorunlu olarak okutulmuş, sonraki süreçte ilkokul ve ortaokul müfredatlarından bu ders çıkarılmıştır.
ZORUNLU DİN DERSİ NEDİR? Türkiye’de din dersi, ilkokul-lise arasındaki Türk eğitim sistemindeki zorunlu olarak öğretilen ve İslam dini üzerine yoğunlaşmış Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini (DKAB) ve çeşitli ilişkili seçmeli dersleri kapsar.
Almanya din dersi var mı?
Din dersleri, Federal Almanya’da anayasanın 7. maddesine göre resmî okullarda mecburi derslerdendir.
Ingiltere’de din dersi var mı?
İngiltere: Din dersleri, resmî okullarda ders çizelgesinde yer alır. Bütün okullarda güne toplu dua ile başlama yasa emridir. Dinî gruplar ve cemaatler özel okul açabiliyor.

Dini öğrenme dinden öğrenme ve din hakkında öğrenme yaklaşımı kime aittir?​

Grimmit’in yaptığı ve J. Hull’un geliştirdiği din öğretimi modeli tanımlamasıdır (Engebretson, 2006). Söz konusu bu modeller şunlardır: “Dini öğrenme (Learning Religion)”, “din hakkında öğrenme” (Learning about Religion) ve “dinden öğrenme (Learning from Religion)” (Grimmit, 2000-Hull, 2003, p.44).
Din eğitimi nereden başlamalı?
Küçük yaşlarda çocuğun din eğitimine Allah inancıyla başlamak gerekir. Sonra anlatılacak bütün dînî bilgiler, Allah inancı merkeze alınarak verilmelidir. Çocuk, ilk defa “Allah” demeyi öğrendikten sonra, Allâh’a duâ etmenin ve O’na yönelmenin tecrübesini yaşamalıdır.
 
Geri
Üst