- Konu Yazar
Din dersinden muaf olmak ne demek?
din dersine girme, o derse calisma, sinavina girme, sinavinda kopya cekme falan gibi zorunluluklardan feragat etmenizi saglayan durum. ilkogretim boyunca soz konusudur; hatta lise boyunca da.Ilkokullarda din dersi zorunlu mu?
Ilkokullarda din dersi zorunlu mu?Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır.
YKS sınavında muaf ne demek?
YKS sınavında muaf ne demek?Muaf olmak herhangi bir durum karşısında ayrıcalık tanınmış, ayrı tutulmuş anlamına gelir.
Lgs’de din çözmek zorunlu mu?
Anayasanın 24’üncü maddesinde yer alan “Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır” ifadesini hatırlatan Bakanlık açıklamasında, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilerin puan kaybı söz konusu değildir” denilmişti.Bu dersten muaf olmak ne demek?
Bu dersten muaf olmak ne demek?Muafiyet nedir? Daha önce herhangi bir yükseköğretim programında alınan bir dersin, yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi üzerine yapılan bir işlemdir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin dersleri sistemden Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.
Ilkokullarda din dersi var mı?
Ilkokullarda din dersi var mı?1948 tarihinde İlkokulların 4. ve 5. sınıflarına isteğe bağlı olarak, program dışı Din Bilgisi Dersi konulmuş ve 1949 Öğretim yılından itibaren de öğretimine başlanmıştır. İlkokullardaki Din Bilgisi Dersi 1950 Eğitim- Öğretim yılından itibaren ise program içerisine alınmıştır.
Üniversitede muaf olmak ne demek?
Dersten muaf olmak demek o dersin zorunluluğu olmadığı göstermektedir. Öğrenciler isterler ise muaf oldukları dersleri tekrar alabilmektedir. Eğer muaf oldukları dersi alırlar ise derse girmek ve sınava girmek zorundadırlar.Yabancı dilden nasıl muaf olunur?
Yabancı dilden nasıl muaf olunur?İşitme ve hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ilköğretim ve ortaöğretimde, istekleri doğrultusunda (okul idaresine dilekçe vermek suretiyle) yabancı dil programlarındaki bazı bilgi ve becerilerin öğretiminden veya dersin tamamından muaf tutulurlar.