AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Din degistirme islemi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Din değiştirme işlemi nasıl yapılır?​

Artık din hanesi değişiklikleri, İlçe Nüfus Müdürlüklerine gidilmeden e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Halihazırda bir Mobil imza veya Elektronik İmza sahibiyseniz başvurunuzu bu bağlantıdan yapabilirsiniz.
E-devlet din değiştirme nasıl yapılır?
NASIL YAPILACAK? E-Devlet üzerinden, sisteme mobil imza ya da elektronik imza ile girerek inanç / din değişikliği yaparak mevcut inanışınızı ya da felsefik görüşünüzü güncelleyebilirsiniz. Herhangi bir değişiklik sınırlandırması bulunmayan bu hizmet; Türkiye vatandaşı olan tüm kişilere açık.

Kimlikte din değiştirme nasıl yapılır?​

Yurttaşların daha önce il nüfus müdürlüklerine giderek değiştirebilecekleri kimlikte yer alan din hanesi, koronavirüs nedeniyle artık internet üzerinden değiştirilebilecek. Yeni başlayan uygulama ile yurttaşlar değiştirmek istedikleri dini bilgilerini E-Devlet uygulamasından değiştirebilecek.
Pasaportta din yazıyor mu?
‘Din hanesi, vatandaşın hizmet alırken bir gösterge olmaması ve özel hayata müdahale edilmemesi gerektiği için’ nüfus kağıtları ve pasaportlarda artık olmayacak.

Din değiştirmek ne demek?​

Din değiştirme bir dinden başka bir dine dönmek demektir. Bireyin bir dine olan inanç ve bağlılığının başka bir dine geçiş yapması anlamına gelmektedir. İslam geleneğinde başka bir dinden İslam Dini’ne girme ihtida ve İslam Dini’ni terk ederek, bir başka dine geçiş yapma olayı için de irtidat kavramları kullanılır.
Din değiştirmek günah mı?
İslam’da dinden çıkma, irtidâd veya ridde (reddetme anlamında), genellikle İslam’ı bir Müslüman’ın kendi isteğiyle terk etmesi olarak tanımlanır. Müslüman bir ailede doğan veya daha önce İslam’ı kabul etmiş olan bir kişinin dinini değiştirmesi ya da inancını bırakıp dinsiz olması İslam’dan çıkma eylemine girer.

Pasaport işlemleri ne zaman nüfus müdürlüğüne geçecek?​

2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartları tek bir nokta olarak nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmıştır. 3’ü Bir Yerde uygulaması ile T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgelerine ait tüm süreçler standart hale getirilerek vatandaşlara verilen hizmet kalitesi arttırılmıştır.
Din kısmına ne yazılır?
Şu anda kullanılan kimlik kartlarında din hanesi kartın arka yüzünde bulunuyor. Yakın zamanda yapılan yasal değişiklikle din hanesine, kendi dininizi herhangi bir mahkeme kararına bağlı olmaksızın, dilekçe yazarak yazdırılabileceksiniz. İsteyenler din hanesini boş da bırakabilecek.

Din değiştirmenin günahı nedir?​

Din değiştirene ölüm cezası öngörülmüş olsaydı, ayet, tekrar eden iman ve küfür ihtimalinden hiç bahsetmez, ilk irtidat (din değiştirme) olayından sonra ölüm hükmü verirdi.
Dine Dönüş ve din değiştirme nedir?
Din değiştirme genel bir ifadeyle, bir insanın kendi dinini terk ederek başka bir dine geçmesidir. Dünyaya gelen insanların büyük çoğunluğu, içerisinde doğup büyüdüğü toplumun dinini benimserken birtakım kişiler de atalarından miras aldıkları dinlerini değiştirme yolunu seçmektedirler.
 
Geri
Üst