AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DIMM ne demek ram?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

DIMM ne demek ram?​

İngilizce “Dual Inline Memory Module” kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçe’de “Çift Sıralı Bellek Modülü” anlamına gelmektedir. DIMM; Ram belleğin entegre devrelerinin çift sıra oluşunu ifade etmektedir.

Unbuffered DIMM nedir?​

UDIMM (unbuffered dual in-line memory module), masaüstü sistemlerde en fazla kullanılan biçim faktörüdür. Dizüstü ve diğer küçük boyutlu sistemler SODIMM ( small outline DIMM) olarak adlandırılan daha az sayıda temas noktasına (pin) sahip, daha kısa UDIMM modüller kullanırlar.
DDR4’e Genel Bakış Yüksek performans ve daha fazla bant genişliği isteyen bir dünyada DDR3’ün sınırlarına ulaştığı bu zamanda yeni nesil DDR SDRAM çıktı. DDR4 daha yüksek performans, daha yüksek DIMM kapasitelerine, daha fazla veri bütünlüğüne ve daha düşük güç tüketimine sahiptir.
RAM de pin sayısı nedir?
Bugün rastlayabileceğiniz en eski RAM olan DDR2, 240 pin’e sahip (SO-DIMM’de 200 pin). 2007’de çıkan DDR3, DDR2 ile aynı pin sayısına sahip olsa da daha düşük voltajla ve daha yüksek zamanlamayla çalışıyor.
DIMM SIMM nedir?
DIMM, açılımı Dual Inline Memory Module (Çift sıralı bellek modülü), DDR ramlerde kullanılan bir modül. DIMM ile birlikte veriyolu ikiye katlanmıştır.SIMM modülünde 32-Bit veriyolu varken, DIMM da ise 64-Bit veriyolu vardır. Günümüzde SIMM bırakılmış ve DIMM bellek modülleri kullanılmaya başlanmıştır.

Buffered RAM nedir?​

“Buffered” yani ara belleklenmiş RAM’ler, verileri işlemciye göndermeden önce depolarlar (ara belleğe alırlar) . Bol miktarda RAM’e sahip bilgisayarlarda veya güvenilirliğe yüksek seviyede ihtiyaç duyulduğunda bu tür RAM’ler daha sık kullanılır (bazen ECC RAM’lerle birlikte).

Pc3l 12800s ne demek?​

Kingston Bellek DDR3-1600 bellek, PC3-12800 sınıfındadır. Bu da modülün etkili en üst veri hızının 12,8GB/saniye olması anlamına gelmektedir (tabloya bakın).
DDR4 Ram’ler 3200 MHz’e kadar ulaşabiliyor. Overclock (Hız Aşırtma) yapılırsa 4266 MHz hıza kadar ulaşabiliyor. DDR4 belleklerin bir diğer avantajı ise transistör yoğunluğunun daha fazla olmasıdır. Yani DDR3 ile bugün 16 GB a ulaşabilirken DDR4 ile daha fazla bellek miktarına ulaşılanabilinir.
DDR4 mü gddr5 mi?
DDR4 de DDR5 de toplam 64-bit veri yoluna sahip ama DDR5 RAM’lerin iki birbirinden ayrı kanalla yönetilmeleri erişim süresini geliştiriyor. Numara 4, bu geliştirmeler neticesinde DDR4 RAM’ler 3.2Gbit’e kadar çıkabilirken, DDR5 RAM’ler 8.4Gbit’e kadar veri akışı/hızı sağlayabiliyor.
RAM pin sayısı önemli mi?
Bu sayılar ne kadar düşükse RAM’iniz o kadar hızlı demektir. İlk sayı CAS gecikmesini veya istenen verinin veri pin’ine ulaşmasının kaç saat döngüsü sürdüğünü gösteriyor.

288 pin ram nedir?​

DDR4 RAM’ler 288 pin ayak sayısına sahip olmakla birlikte, 1.2 voltluk bir tüketim sağlamaktadır. DDR4 yongası 2133 MT/s hızlara sahiptir. Overclock ile birlikte bu hız 4266 MT/s hızlarına ulaşabilmektedir.
 
Geri
Üst