AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dimitri Stoyanof nereli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dimitri Stoyanof nereli?​

Dimitri Stoyanof, fırının geçmişiyle ilgili olarak şu bilgileri veriyor:”1836 yılında Balat’ta o zaman Osmanlı Devleti’nin eyaleti olan Makedonya’dan İstanbul’a göç eden George Stoyanof’un açtığı simitçi – börekçi dükkanı, bugünkü Beyaz Fırın’ın temelini oluşturuyor. 1864 yılında George’un oğullarından Kozma, Sarıyer …
Beyaz Fırın nedir?
Beyaz fırın’ın hikayesi, 1800’lerin ortasında, Balat’ta başladı. büyük dede kozma stoyanof’un ailesini geride bırakarak amcalarının yanına gelip yerleştiği balat’ta açtığı simitçi dükkanı, ardından yanına yerleşen ailesinin ve beyaz fırın’ın 5 nesillik hikayesinin doğduğu yer oldu.
Beyaz Fırın sahibi nereli?
Yer Balat… Makedonyalı Kosma Stoyanof, poğaça, börek, çörek fırını açıyor. Henüz iki asırlık bir fırının temellerini attığını bilmiyor. Yıllar geçtikçe Kosma, üç oğlu için Üsküdar ve Sarıyer’de iki fırın daha açıyor.

Nathalie suda nereli?​

1975 yılında, İstanbul Kadıköy’de doğduğumda, ailenin dördüncü kuşağı babam Dimitri Stoyanof, bugün hâlâ hizmet veren Kadıköy Beyaz Fırın’ı yönetiyordu.
Fırın kime ait?
Uno’nun ve Komşu Fırın’ın arkasında Doruk Grubu var. Hasip Gencer değirmenci babasından öğrendiği işi öylesine büyüttü ki şu anda dünyanın en büyük un ticaretini yapan şirketler arasında Doruk Grubu yer alıyor.
Beyaz Fırın alkollü mü?
Burada kahvaltı, başlangıç ve ana yemeklerin yanı sıra alkol de var.

Beyaz fırının Neyi Meşhur?​

İki asırlık tarihe tanıklık etmiş bir marka olunca, anlatacak pek çok hikayeniz oluyor. Örneğin, Beyaz Fırın’ın yaratıcısı olduğu patatesli sarmanın hikayesi şöyledir: 1980’lerin sıkıntılı zamanları, Beyaz Fırın’ın hala ününü koruyan patatesli sarmasının da çıkış noktası olmuştu.
Nathalia suda nereli?
Makedonya’da başlayan, anneannem ve komşularıyla filizlenip annemle perçinlenen İstanbul mutfağının ve dedem ile amcamın Stoyanof’s Restaurant’ının lezzet hafızamda oluşturduğu etkileri, Beyaz Fırın’ın mutfağındaki deneyimlerle harmanlayıp büyüttüm.
Nathalie Stoyanof suda kim?
Markanın ilk kadın yöneticisi 5. kuşak Nathalie Stoyanof Suda, mutfakta büyümüş, Paris’te Le Cordon Bleu’de aldığı eğitim sonrası kendisini Beyaz Fırın’a adamış. 2. Dünya Savaşı’yla Beyaz Fırın için de sıkıntılı günlerin baş gösterdiğini söylüyor Nathalie Stoyanof Suda…

Bülent suda kimdir?​

Bülent Suda, Ankara’da doğmuş olsa da ailesinin deniz tutkusundan dolayı daha yedi yaşındayken deniz sporları ve yelkencilikle ilgilenmeye başlamış. Yelken sporuna Suadiye Yelken Kulübü’nde başlayan Suda, ilk olarak optimist tipi tekne kullanmış.
Fırından Bursa sahibi kim?
Önünde onlarca metre kuyruk oluşan tarihi taş fırın sahibi Gürsel Kavan burayı biz canlandırıyor ve esnaf bize teşekkür ediyor diye belirtti. Saat 5.45- 20.30 arası açık olan fırından yurt içine ve hatta Amerika’ya bile sipariş gönderiliyor.
Komşu fırın sahibi kim?
Uncu bir aileden gelen, babası Türkiye’nin ilk un ihracatçısı olan Doruk Group Holding’in patronu Hasip Gencer’in kurduğu Komşufırın, 3’ü İstanbul dışında toplam 75’ten fazla şubeye sahip. 2006’de kurulan Komşufırın’ın ayda 1 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.

Beyaz Fırın Neyi Meşhur?​

Beyaz Fırın franchise veriyor mu?
Franchise vermediklerini belirten Nathalie Stoyanof Suda, şunları anlatıyor: “Önümüzdeki iki yıl içinde İstanbul’da başka şube açmayı planlamıyoruz. Ancak yurtdışı planlarımız var. İki yıl içinde Avrupa’da uygun bir ülkede şube açmaya hedefliyoruz.
 
Geri
Üst