AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dimes kurucusu kimdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dimes kurucusu kimdir?​

Tarihçe. DİMES, Bursa Ziraat Okulu’ndan mezun olan Mustafa Vasfi Diren’in 1958’de Tokat’ta kendi evinin bahçesinde yaptığı deneysel üretim ile başladı. 1943 yılında mezun olduktan sonra Amasya ve Yalova’da çalışan Diren, 1958 yılında Tokat’a dönmeye ve burada üretim yapmaya karar verdi.

Dimes kac yasinda?​

Dimes kac yasinda?
64 yıl (1958)Dimes / Yaş

Dimes kaç kişi çalışıyor?​

Dimes kaç kişi çalışıyor?
Bugün ise toplam 3 fabrikamızla birlikte, Türkiye’nin en büyük meyve suyu üreticisi haline geldik. Toplamda 150 kişinin çalıştığı Tokat fabrikamızda, saatte 10 ton meyve püre konsantresi, 10 ton meyve suyu konsantre, 11,5 ton meyve suyu üretimi yapıyoruz.

Dimes Süt kimin?​

DİMES Gıda Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Diren, 1948 Tokat doğumlu.

Mustafa Vasfi Diren nereli?​

Mustafa Vasfi Diren nereli?
Vasfi Diren, 1921’de Tokat’ta dünyaya geldi. İlkokulu Tokat’ta okudu, Bursa Ziraat Okulu’nu burslu kazandı. Bu eğitim ona ülkenin şarapçılık konusundaki potansiyelini anlama olanağı verdi.

Dimes hangi ülkelerde var?​

Dimes hangi ülkelerde var?
Dimes, ihracatının yüzde 26’sını, en çok ihracat yaptığı ilk üç ülkeden biri olan Hong Kong’un yanı sıra Japonya, Çin, Hong Kong, Malezya ve Filipinler’i de içine alan Uzak Doğu pazarına gerçekleştiriyor.
Dimes meyve suyu kaliteli mi?​
gayet ekonomik ve bir o kadar lezzetli meyve suları üreten marka. çalkalamadan içilebilen nadir meyve sularından. hakikaten meyve sulari inanilmaz kaliteli. kokteylde filan kullanacaksam dimes kullanirdim muhtemelen.

Dimes meyve suyu sahibi kim?​

Dimes meyve suyu sahibi kim?
Dimes gıdanın sahibi Diren ailesi aslen Tokatlı… Dimes’i kuran Vasfi Diren, Tokat’ta 50 yıl önce evlerinin bir odasında şarap üreterek yola çıktı. İşi oğlu Ali Rıza Diren’e devrettiğinde Dimes meyve suları ile tanınır bir marka haline geldi. Dimes’i şu anda Ali Rıza Diren yönetiyor.

Ali Rıza Diren nereli?​

Ali Rıza Diren nereli?

Ozan Diren kimdir nerelidir?​

Ali Rıza Diren Yönetim Kurulu başkanlığını oğlu Ozan Diren ise genel müdürlüğünü yapıyor. Dimes gıdanın sahibi Diren ailesi aslen Tokatlı…

Dimesin sahibi nereli?​

Dimesin sahibi nereli?

Dimes hangi şirkete ait?​

Dimes hangi şirkete ait?
Dimes, 1943 yılında Mustafa Vasfi Diren tarafından kurulan Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu ve içecek markasıdır. Portakal, Elma, Vişne, Şeftali, Nar, Kayısı, Üzüm, Ananas, Karpuz Çilek Muz, Domates, Karışık Meyve, Mango gibi meyve suyu çeşitlerine sahiptir.
– Babamız Vasfi Diren, 1921 yılında Tokat’ta doğup büyümüş. Tokat’ta 60-70 dönüm arazisi varmış. Orta okulu İstanbul’da okumuş, 1943’de Bursa Ziraat Okulu’nu burslu kazanmış. Meyve suyu ve sebzecilik konusunda eğitim almış.

DİMES hangi markanin?​

Cappy Türk malı mı?​

Cappy Türk malı mı?
Cappy, 1994 yılında Coca-Cola Company, Limited bünyesinde üretilen yüzde 100 meyve suyu markasıdır. Coca-Cola Company, Limited Amerika merkezlidir.

Mustafa Vasfi Diren Kimdir?​

Mustafa Vasfi Diren Kimdir?
Dimes’in kurucusu Vasfi Diren, ürettiği şarapları şişeleyemediği için kendi açtığı meyhanesinde kadeh kadeh satarak işe başladı. Örnek yaşamı, girişimciler için yol gösterici dersler içeriyor. Vasfi Diren, 1921’de Tokat’ta dünyaya geldi. İlkokulu Tokat’ta okudu, Bursa Ziraat Okulu’nu burslu kazandı.
Tamekin sahibi kim?​
Sipahioğlu ailesinin kontrolünde olan Tamek Gıda, Türkiye’nin önde gelen üreticileri arasında. “Tamekse koy sepete” sloganıyla akıllarda yer edinen şirket, 1955 yılından bu yana üretim ve satış faaliyetlerini yürütüyor.

DİMES şarap üretiyor mu?​

DİMES şarap üretiyor mu?
Diren markası ile şarap üretiliyor. Yüzde 20 gibi bir pay ise süt üretiminden geliyor. Dimes’in toplam cirosu 2013’te 400 milyon TL seviyesinde olmuş.

Cappy kim üretiyor?​

Cappy kim üretiyor?
Dünya’daki büyük firmalardan biri olan CocaCola’nın Türkiye’deki meyve suyu markası Cappy’nin içinden bugünlerde küf, kurt ve türlü cisimler çıkıyor.

Cappy meyve suyu nerenin mali?​

Ali Rıza Diren Kimdir?​

Ali Rıza Diren Kimdir?
DİMES Gıda Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Diren, 1948 Tokat doğumlu. Kuruluş yıllarından itibaren Dimes’te Diren Şarapları’nda aktif olarak çalışırken 1973 yılında Almanya’da Wiesbaden Yüksek Meslek Okulu’nda İçecek Teknolojisi Bölümü’nü bitirdi.

DİMES'in kurucusu Mustafa Vasfi Diren'dir. 1958 yılında Tokat'ta kendi evinin bahçesinde deneysel üretimle başlamıştır. Vasfi Diren, Bursa Ziraat Okulu mezunudur ve ülkenin şarapçılık potansiyelini anlama fırsatı bulmuştur. İlk şarap üretiminden sonra meyve suyu üretimine yönelen Diren ailesi, Türkiye'nin en büyük meyve suyu üreticisi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

DİMES 1958 yılında kurulmuş olup şu anda 64 yıl yaşındadır.

DİMES şu anda toplamda 150 kişinin çalıştığı Tokat fabrikasında üretim yapmaktadır. Bugün 3 fabrikasıyla Türkiye'nin en büyük meyve suyu üreticisi konumundadır.

DİMES'in sahibi Diren ailesidir. DİMES'i Mustafa Vasfi Diren kurmuş olup, şu anda oğlu Ali Rıza Diren tarafından yönetilmektedir. Aynı zamanda Ali Rıza Diren'in oğlu Ozan Diren genel müdürlük görevini yürütmektedir.

DİMES'in meyve suları kaliteli ve lezzetlidir. Çalkalamadan içilebilen, ekonomik ve lezzetli meyve suları ürettikleri bilinmektedir.

DİMES'in kurucusu Mustafa Vasfi Diren, 1921 yılında Tokat'ta doğmuştur. İlkokulu Tokat'ta okumuş ve daha sonra Bursa Ziraat Okulu'ndan mezun olmuştur.

DİMES'in ürünleri Uzak Doğu pazarına da ihraç edilmektedir. Hong Kong, Japonya, Çin, Malezya ve Filipinler gibi ülkelerde DİMES meyve suları tüketiciyle buluşmaktadır.

Cappy markası ise Coca-Cola Company bünyesinde üretilen yüzde 100 meyve suyu markasıdır ve Türk malı değildir. Cola-Cola Company, Amerika merkezlidir.

Ali Rıza Diren, DİMES Gıda Sanayi ve Ticaret'in Yönetim Kurulu Başkanıdır ve 1948 yılında Tokat'ta doğmuştur. Eğitimine Dimes'te ve Diren Şarapları'nda çalışarak başlayan Ali Rıza Diren, Almanya'da İçecek Teknolojisi Bölümü'nden mezun olmuştur.

DİMES şarap üretimi yapmaktadır ve Diren markası ile şarap üretimi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca DİMES'in toplam ciro içinde süt ürünleri üretimi de bulunmaktadır.

Geri