Dimes in sahibi kim?
ŞARAPLIK bağlarıyla meşhur Tokat’ta 50 yıl önce evlerinin bir odasında şarap üreterek yola çıkan Diren Ailesi’nin sahibi olduğu Dimes, meyve suyunda 190 milyon dolar ciroyu bulan bir gıda devine dönüştü. Dimes Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Diren, “Babam Vasfi Diren, evimizin bir odasında borçla bu işe başladı.Tropicana meyve suyu türk malı mı?
Tropicana, bu bölgede yetişen türlerin kalitesi ve yetiştiricilerin gösterdiği özeni dikkate alarak, meyve suyunu %100 Sakarya ve Geyve bölgesi ürünlerinden üretmiştir.Tropicana hangi marka?
Türkiye pazarına 1962 yılında giren Amerikan merkezli gıda ve içecek firması PepsiCo, 1998 yılında portakal suyu şirketi Tropicana’yı, 2002 yılında Fruko’yu satın aldı.
Dimes hangi ilin?
DİMES, 1958 yılında Tokat’ta kurulan Türkiye’nin ilk meyve suyu üreticisi şirket. Günümüzde süt ürünleri, limonata ve kahveli içecekler de üretmektedir.
Ozan Diren babası kimdir?
Ozan Diren kimdir? Dimes’in genel müdürlüğünü Ali Rıza Diren’in oğlu Ozan Diren yapıyor. Ozan Diren Endüstri mühendisliği eğitimi aldıktan sonra, pazarlama ve finans master’ı yapmış.Meysu hangi firmaya ait?
KAYSERİ’de, Türkiye’nin ilk meyvasuyu fabrikalarından biri olan, meyve suyu fabrikası Meysu, 4’üncü İcra Dairesi tarafından satıldı. 30 yıl önce kurulan Meysu, Türkiye’nin ilk meyve suyu fabrikalarından biri.Meyve suyu sahibi kim?
İçeçek sektörünün güçlü temsilcilerinden Oğuz Gıda A.Ş., Aslanoba Şirketler Grubu’na ait Juss Meyve Suyu markasını tüm üretim makineleri ile birlikte satın aldı. 1997’den beri faaliyet gösteren Oğuz Gıda, Adana, Sakarya ve Bolu’daki üç ayrı fabrikanın yanı sıra yeni yatırımlarıyla da istikrarlı büyümesini sürdürüyor.
Pepsi Cola kimin?
PepsiCo, New York merkezli bir Amerikan çok uluslu gıda ve içecek şirketi. Üretim, pazarlama ve dağıtım hizmetleri sunar. PepsiCo, 1965 yılında Pepsi ve Frito-Lay’in birleşmesi ile kurulmuştur.