AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dimes in acilimi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Dimes in açılımı nedir?​

17. Dimes. Kurucusu Mustafa Vasfi Diren’dir. Marka ismi, ‘Diren Meyve Suları’nın kısaltmasıdır.
Dimes markası kime ait?
DİMES, 1958 yılında Tokat’ta kurulan Türkiye’nin ilk meyve suyu üreticisi şirket….Dimes.

Dimes hangi ülkelerde satılıyor?​

Dimes, ihracatının yüzde 26’sını, en çok ihracat yaptığı ilk üç ülkeden biri olan Hong Kong’un yanı sıra Japonya, Çin, Hong Kong, Malezya ve Filipinler’i de içine alan Uzak Doğu pazarına gerçekleştiriyor.
Dimes şarap üretiyor mu?
Türkiye’nin en büyük meyve suyu üretim kapasitesine sahip olan Dimes, et ve şarap üretimine başlıyor. 10 milyon dolarlık yatırımla dev bir şarap üretim tesisi yatırımı planladıklarını söyleyen Ali Vasfi Diren, “Meyve suyunda ise ihracata odaklanacağız” diye konuştu.

Mustafa Vasfi Diren Kimdir?​

TOKATGÜNDEM- Mustafa Vasfi Diren, 1921 yılında Tokat’ta doğdu. 1963 yılında Almanya’ya bir eğitim gezisi düzenleyen Diren, orada aldığı teknik eğitim sonrasında Tokat’ta dönerek ilk seri meyve suyu üretimi başlattı ve DİMES markasını oluşturdu.
DİMES israilin mi?
Dimes, 1943 yılında Mustafa Vasfi Diren tarafından kurulan Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu ve içecek markasıdır.

Tameğin sahibi kim?​

Tamek Holding, İstanbul merkezli holding kuruluşu. İsmini Türk Alman Meyve Ekstreleri Kumpanyasının baş harflerinden almaktadır. 1955 yılında Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bağlı Demirtaş beldesinde kurulmuştur. Mehmet Sipahioğlu ve Alman bir ortak ile şirket kurulmuş ancak bir yıl sonra Alman ortağı ayrılmıştır.
Dimes hangi marketlerde var?
Çilekli – Beyaz Çikolatalı ve Muzlu – Kurabiyeli milkshake tüm Türkiye’de; BİM, CARREFOUR, MİGROS, METRO, BİZİM TOPTAN, FİLE mağazalarında ve illere göre çeşitli yerel marketlerde bulunmaktadır.

DİMES hangi ülkelere ihracat yapıyor?​

Uzak Doğu’da Rekabet Zorlu, Potansiyel Yüksek DİMES, ihracatının yüzde 26’sını, en çok ihracat yaptığı ilk üç ülkeden biri olan Hong Kong’un yanı sıra Japonya, Çin, Hong Kong, Malezya ve Filipinler’i de içine alan Uzak Doğu pazarına gerçekleştiriyor.
DİMES hangi marketlerde var?

Diren Şarapları kimin?​

1921’de doğan ve 1987’deki vefatına kadar şarapta pek çok ilke imza atan Mustafa Vasfi Diren, bu öncülerden. Tokat’taki Diren Şarapları’nın kurucusu, bugün meyve suyundan süte, yoğurda kadar uzanan gıda devimiz Dimes’in de öncüsü.
Orhan Diren kim?
Orhan Ziya Diren, 27 Mart 1947’de Tokat’ta doğdu. Babasının adı Mustafa Vasfi, annesinin adı Muhibe’dir. Sanayici ve Şarap Mühendisi; Fransa Dijon Üniversitesi Fen Fakültesi Bağcılık ve Şarapçılık Bölümü’nü bitirdi. DİMES Gıda AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

Geri