AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dilekceye 60 gun icinde cevap verilmezse ne olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.378
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dilekçeye 60 gün içinde cevap verilmezse ne olur?​

Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler. Bu takdirde dava açma süresi işlemez. Ancak, bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren altı ayı geçemez.

Zımni ret ne demek?​

Zımni, kelime manası olarak gizli, üzeri örtülü, dolaylı, gizli olarak, kendiliğinden, içten içe gibi manaları ihtiva etmektedir. Zımni ret ise; idarenin başvuruları açıkça reddetmeden, sessiz kalması durumunda, mükellefin yargısal yollara başvurabilmesine imkân tanıyan bir hak arama yöntemi olarak tanımlanabilir.

Idarenin zımni red süresi değişti mi?​

Idarenin zımni red süresi değişti mi?
7331 sayılı Kanunla İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda önemli değişiklikler yapıldı. 📌 60 günlük zımni ret süresi 30 güne düşürüldü. 📌 İdareye başvuru üzerine verilen cevabın kesin olmaması durumunda, işlemi ret saymayarak bekleme hakkı, 6 aydan 4 aya düşürüldü.

Idarenin cevap verme süresi değişti mi?​

Idarenin cevap verme süresi değişti mi?
7331 sayılı Kanun 14 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. 2577 sayılı Kanunnda idarenin sükutunu düzenleyen maddede yapılan düzenlemeye göre, idari dava açabilmek için aranan 60 günlük cevap vermeme süresi 30 güne düşürüldü.

Idarenin cevap verme süresi ne zaman başlar?​

2. (Değişik: 10/6/1994-4001/5 md.) Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.

Dilekçeme cevap verilmedi ne yapmalıyım?​

Dilekçenin kabulü veya reddi hakkındaki kararın 60 gün içinde verilmesi gerekir. Eğer 60 günde cevap verilmezse dilekçede istenen idarece reddedilmiş sayılır ve bu iptal kararı hakkında dava açma hakkınız doğar.

Idareye yapılan başvurunun 60 gün içinde cevaplanması halinde reddedilmiş sayılması ne ile ifade edilir?​

Idareye yapılan başvurunun 60 gün içinde cevaplanması halinde reddedilmiş sayılması ne ile ifade edilir?
İYUK madde 10’a göre, “Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır.” Yine İYUK madde 11’de de aynı düzenleme mevcuttur. Bu süreler geçtikten sonra idarenin susmasına hukuki bir sonuç bağlanır ve istek reddedilmiş sayılarak dava açma süresi kaldığı yer- den işlemeye devam eder.

Başvuru sahibi kesin cevabı başvuru tarihinden itibaren en çok kaç ay bekleyebilir?​

Başvuru sahibi kesin cevabı başvuru tarihinden itibaren en çok kaç ay bekleyebilir?
Otuz günlük süre içinde idarece verilen cevap kesin değilse ilgili bu cevabı, isteminin reddi sayarak dava açabileceği gibi, kesin cevabı da bekleyebilir. Bu takdirde dava açma süresi işlemez. Ancak, bekleme süresi başvuru tarihinden itibaren dört ayı geçemez.
Zımni red süresi ne zaman başlar?​
İdarenin Zımni Red Süreleri Kısaldı Fıkrasında değişiklik yaparak; “Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.
Idarenin cevap verme süresi kaç gün?​
Altmış gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer altmış günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.

Yasal nedir, sıfat ne demek?​

Yasal nedir, sıfat ne demek?
Yasal nedir, Yasal ne demek. Yasal; bir hukuk terimidir. Dil bilgisi yönünden Türkçe’de sıfat olarak kullanılır. Yasanın, dinin ve kamu vicdan ının doğru bulduğu, yasalara uygun, kanuni, meşru, legal.

. . Yasal nedir sözlük anlamı nedir?​

. . Yasal nedir sözlük anlamı nedir?
Bu sayfada Yasal nedir Yasal ne demek Yasal ile ilgili sözler cümleler bulmaca kısaca Yasal anlamı tanımı açılımı Yasal hakkında bilgiler resimleri Yasal sözleri yazıları kelimesinin sözlük anlamı nedir almanca ingilizce türkçe çevirisini bulabilirsiniz. Yasal; bir hukuk terimidir. Dil bilgisi yönünden Türkçe’de sıfat olarak kullanılır.

Yasal hakkımı biliyorum?​

Yasal ile ilgili Cümleler. Yaptığımız tamamen yasaldı. O bana yasal görünüyor. Hangi yasalar ihlal edildi? Yasal haklarımı biliyorum. Bu yasal bir iş. Ali yasaları çiğnemedi. Yasal danışmanlığını istemiyorum. Yasal hakkımı biliyorum.
 
Bu başlık altında Idarenin Zımni Red Süresi, Idarenin Cevap Verme Süresi, Zımni Red, Yasal ve Sıfat gibi konular hakkında detaylı bilgiler bulunmaktadır. Özellikle 7331 sayılı Kanunla yapılan değişiklikler ve Idarenin cevap sürelerindeki kısaltmalar dikkat çekmektedir.

Zımni red, idarenin başvuruları açıkça reddetmeden sessiz kalması durumunda, mükellefin yargısal yollara başvurabilmesine imkân tanıyan bir hak arama yöntemi olarak tanımlanabilir. Bu durumda, Idarenin Zımni Red Süreleri Kısaldı ve otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılmaktadır. İlgililer bu durumda dava açma süresi içinde gerekli adımları atabilirler.

Yasal ise bir hukuk terimi olup, yasanın, dinin ve kamu vicdanının doğru bulduğu, yasalara uygun, kanuni, meşru, legal anlamlarını taşır. Sıfat olarak kullanılan "yasal" kelimesi Türkçe dilinde kullanılmaktadır ve hukuki konularda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Yasal haklarınızı biliyor olmanız, karşılaştığınız durumlarda haklarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

Bu konularda daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa veya başka konularda da sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin. Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst