AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dil paravani ne kadar surer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dil paravanı ne kadar sürer?​

Bir hastanın dil paravanı takması gereken süre, duruma göre değişir. Ortodontik tedavi süresinin tamamına kadar birkaç ay gibi kısa bir sürede giyilebilir. Çocuğun ve ebeveynin samimi bağlılığı ve işbirliği ile, çoğu durumda, ilave nöromüsküler bozukluk katmanları yoksa düzeltme mümkündür.

Ağız eğriliği nasıl geçer?​

Diş yamukluğunu düzeltmenin en bilinen yolu diş telidir. Diş teli, doktor kontrolünde yapılan bir tedavi şeklidir. Diş teli sayesinde dişinizde olan yamukluklar belli bir zaman sonra düzelir. Diş telinin yamukluğu düzeltme süresi, bireyin diş yapısına göre farklılık gösterir.
Crossbite nedir diş?
Crossbite (çapraz kapanış): Alt ve üst ön dişler üst üste kapanır. Openbite (açık kapanış): Alt ve üst ön dişler kapanış sırasında birbiri ile temas etmezler. Orta hat kayması: Üst ön dişlerinizin orta hattı alt ön dişlerinizin orta hattı ile çakışmaz.

Çene yapısı nasıl düzeltilir?​

Çenedeki yamukluğun düzeltilmesinin pek çok farklı yöntemi mevcuttur. Çenedeki hafif hasarlanmaların tedavisinde fiizk tedavi, soğuk uygulama, çene egzersizleri, basit ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir. Ancak daha ciddi durumlarda çene yapısının düzeltilmesi için ameliyata gereksinim duyulur.

Aparey tedavisi ne kadar sürer?​

Ortodontik aparey (damaklık) ne kadar süre ile kullanılır? Genellikle bu tip apareylerin düzenli kullanımı ile 6-8 ayda gerekli düzelme elde edilir. Daha sonra elde edilen düzelmenin korunması için 6 ay boyunca aparey geceleri kullandırılır.
Posterior Crossbite ne demek?
Genellikle dar üst diş kavsi ya da aşırı geniş alt diş kavsi varlığında oluşur. Dar üst diş kavsi, kapanış durumuna geçilirken alt çeneyi , ileri ya da yana doğru harekete zorlar.Bu konumdaki kapanışta, alt dişler üst dişlerin dışında lokalize olur.
Çene dolgusunda enjeksiyon tekniklerinden faydalanılır. Çenedeki çukur görünümü düzeltmek, alt yüzü şekillendirmek ve yapılandırmak için dermal dolgu malzemeleri kullanılır. Dolgu enjeksiyonu olarak genellikle hyalüronik asit ve yağ hücreleri kullanılır. Çene dolgusu için anestezi gerekmez.
 
Geri
Üst