Dil bursu nasil kazanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dil bursu nasıl kazanılır?​

Dil bursları için; en az fakültelerin 4. sınıf öğrencisi olup, ulusal veya yabancı kaynaklı dil sınavlarından (YDS, TOEFL) 50 ya da eş değerde puan alınmalıdır. (Dil belgesi şartı, burs veren ülke tarafından değişiklik gösterebilmektedir.)

YLSY kaç yıl sürer?​

öğrenimi için en fazla 2 yıl, doktora öğrenimi için ise en fazla 4 yıla kadar süre verilir. Fakat bu durum ülkelerin eğitim sistemlerine ve işleyişlerine göre farklılık gösterebilir. ( Örneğin; İngiltere’de yüksek lisans öğrenimi için 1 yıl, doktora öğrenimi için ise 3 yıla kadar süre verilir.)
YLSY mecburi hizmet nedir?
YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Amacıyla Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme) Bursu, üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının uzman ve eğitmen ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen yurt dışında lisansüstü öğrenim burs programıdır.

YLSY hangi ALES puanı?​

Başvurabilmeniz için ALES puanınızın 75 ve üstü, ortalamanızın da 2,5/4 ya da 65/100 ve üstü olması gerekmektedir. Ayrıca YLSY puanınızın da en az 70 olması gerekmektedir.

YLSY ne zaman 2021?​

Ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla 1416 sayılı Kanun kapsamında Bakanlığımızca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin esasları düzenleyen 2021 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu 6 Ekim 2021 …
YLSY bursu neleri kapsıyor?
YLSY Bursu neleri karşılıyor?
YLSY Gerekli Evraklar
Dil Bursu başlangıç seviyesinden başlamaktadır. Adayların temel düzeyde Arapça bilgisine sahip olması yeterlidir. Burs bir tam yıl sürelidir. Burs; eğitim, konaklama, gidiş-dönüş uçak bileti ve aylık 100 Kuveyt Dinarı burs ücreti imkânı sağlamaktadır.
YDS bursu nedir?
YLSY Bursu, üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasını amaçlar. Mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.

Geri