AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dil bagi kesilmeli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dil bağı kesilmeli mi?​

Emme ve konuşmayı öğrenme dönemlerinde problem yaşanmaması açısından en kısa zamanda dil bağını kesmek gerekir. Emme problemi varsa hayatın ilk günlerinde lokal anestezi ile dil bağını kesmek en doğru yaklaşımdır. Emme problemi olmayan bebeklerde ise dişler çıkmadan kesilmesi diğer bir yaklaşımdır.

Dil bağı kendiliğinden geçer mi?​

Özellikle yeni dil bağı sınıflandırma sistemine göre, tip 1 ön dil bağı gibi dil hareketlerinin ciddi bir şekilde kısıtlandığı ve dil bağının ince zar gibi olduğu hastalarda, zorlu dil hareketleri ile dil bağının kendiliğinden yırtılması görülebilmektedir.
Dil bağı herkeste olur mu?
Dil ve dudak bağı normal olarak herkeste bulunan, dilin ağız tabanına ve dudağın diş etine tutunmasını sağlayan yumuşak doku bağlantılarıdır. Bunların normalden kısa ve kalın olması ise çeşitli sorunlar doğurabilir.
Dil altındaki bağ koparsa ne olur?
Dil bağı olan çocukta dilin fonksiyonları etkilenecektir. Konuşma ve artikülasyon bozuklukları, ağız içini temizleme fonksiyonunun bozulmasından dolayı kötü ağız hijyeni ve diş problemleri, emme, yeme/yutma problemleri, dil şeklinde bozukluk ve tüm bunların sonucu olarak da psikolojik ve sosyal problemler görülebilir.

Dil bağı olduğu nasıl anlaşılır?​

Dil Bağı Belirtileri Nelerdir?
- Bebeğin dudaklarının meme başını tam olarak kapatamaması
- Emmeden ziyade çiğnemenin denenmesi.
- İdeal ağırlığa ulaşma ile ilgili problemler.
- Emzirme eyleminin normalden daha uzun sürmesi.
- Beslenme öncesinde huzursuzlanma.
- Sürekli acıkmış şekilde davranma.

Sağlıklı bir dil altı nasıl olmalı?​

Normal bir dil, pembe renklidir, orta kalınlıktadır ve çatlak olmamalıdır. Üzeri hafif beyaz, nemli bir yapıdadır. Kırmızı bir dil ise bazı besinlerin eksikliği anlamına gelebilir. Özellikle demir ve B vitaminlerinin eksikliğine işaret ediyor olabilir.
Dil bağı sorunu nasıl anlaşılır?
Dil bağı tanısı basit bir muayene ile konabilmektedir. Teşhiste bebeğin herhangi bir beslenme sorunu olup olmadığı önemlidir. Çocuk daha büyükse, frenulum bağının uzunluğu ve yumuşaklığını değerlendirmek için dilin dışarı çıkarılması, ağzı açıkken dilinin ucunu damağına değdirmesi gibi hareketlerin yapılması istenir.
 
Geri
Üst