Dikme Tirit Tanımı İçin Materyaller
3 adet yufka
1 bütün tavuk
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Dikme Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğumuzun temizlenecek yerlerini temizleyip,ocakta ütülüyoruz.
Akabinde düzgünce yıkıyoruz.
Tenceremize 3 yemek kaşığı tereyağ ekleyip eritiyoruz.
İçine tavuğumuzu koyup biraz kavuruyoruz.
Sonra suyunu ekleyip pişiriyoruz.
En son olarak tuzunu da katıyoruz.
Yufkaları dilip borcam kabımıza diziyoruz.
Üzerine tavuğun suyundan ekliyoruz. Suyu azar azar denetimli ek edelim ki yufkalar hamur olmasın.
Sonra tavukdan üzerine kesimli formda diziyoruz.
En son da üzerine kızarmış bol tereyağını gezdiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Dikme Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
1 bütün tavuk
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Dikme Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavuğumuzun temizlenecek yerlerini temizleyip,ocakta ütülüyoruz.
Akabinde düzgünce yıkıyoruz.
Tenceremize 3 yemek kaşığı tereyağ ekleyip eritiyoruz.
İçine tavuğumuzu koyup biraz kavuruyoruz.
Sonra suyunu ekleyip pişiriyoruz.
En son olarak tuzunu da katıyoruz.
Yufkaları dilip borcam kabımıza diziyoruz.
Üzerine tavuğun suyundan ekliyoruz. Suyu azar azar denetimli ek edelim ki yufkalar hamur olmasın.
Sonra tavukdan üzerine kesimli formda diziyoruz.
En son da üzerine kızarmış bol tereyağını gezdiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Dikme Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı