AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dikkat daginikligi genetik mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dikkat dağınıklığı genetik mi?​

Dikkat eksikliği bozukluğu (DEB) uzun yıllar boyunca bir hastalık olarak kabul edilmemiştir. Fakat günümüzde DEHB’nin genetik geçişli, biyolojik bir hastalık olduğu kabullenilmiştir.

Dikkat dağınıklığına neden olan şeyler?​

Çevresel faktörler, herhangi bir ortama ilişkin ses ve ışık gibi unsurları belirtmektedir. Kişisel faktörler de bireyin dikkatini toplamayı becerememesinden ortaya çıkar. Yaşanılan yoğun stres ve kaygı durumları da dikkat eksikliğine sebep olmaktadır. Dikkat eksikliği beslenme ile ilişkili olarak da ortaya çıkabilir.
Anksiyete tedavisi nedir?
Anksiyete Tedavisi Nedir? Yukarda bahsi geçen belirtilerden bir ya da birkaçını yaşıyorsanız, en kısa sürede bir psikiyatri uzmanına başvurunuz. Öncelikle durumunuza tanı konması, sonra da uygun tedavinin verilmesi gerekir. Temel tedavi opsiyonları anksiyolitik ve antidepresif ilaçlar ile bilişsel-davranışçı terapidir.

Hangi ilaçlarla anksiyete tedavisi yapılır?​

Anksiyete tedavisi çok kısa bir zaman diliminde olumlu yanıtlar veren bir tedavidir. Anksiyetenin şiddetine göre tedavi süreci ve süresi değişiklik gösterir. Anksiyete tedavisinde bazı ilaçlar ve psikoterapi uygulanır. Bu ilaçlar antidepresan ve anksiyolotik ilaçlardır. Hastanın anksiyetesinin yoğunluğu ilacın dozunu belirlemede yardımcıdır.

Anksiyete belirtileri nelerdir?​

Anksiyete Belirtileri 1 Panik, korku ve huzursuzluk, 2 Sakin kalamamak, 3 Uyku problemi, 4 Soğuk, terli, uyumuş ya da karıncalanan eller ya da ayaklar, 5 Nefes darlığı, 6 Ağız kuruması, 7 Kalp çarpıntısı, 8 Mide bulantısı, 9 Baş dönmesini, sayabiliriz.
Anksiyete, el titremesinden felce kadar nörolojik belirtileri?
Anksiyete, el titremesinden felce kadar tüm nörolojik belirtileri taklit edebilir. Anksiyetede, potansiyel bir tehlike algılandığında kaygı devreye girerek organizmanın zarara uğramasını engeller ve yaşamın devamını sağlar.
 
Geri
Üst