Dikislerden sivi gelmesi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
162.844
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Dikişlerden sıvı gelmesi nedir?​

Dikiş yapılan yer sıcak ise ve kızarıklık var ise, kokulu sarı ve yeşil akıntı da buna eşlik ediyor ise enfeksiyon söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda mutlaka doktora başvurmak gerekir. Şayet sıcaklık yoksa ve akıntı renksiz ve kokusuz ise enfeksiyon olmadığı anlamına gelir.

Apandisit ameliyatı sonrası iltihap nasıl geçer?​

Ameliyat sonrası yarada enfeksiyon gelişebilir. Yarada ağrı, kızarıklık, şişlik, iltihabi akıntı ortaya çıkabilir. Periyodik pansumanlar ve antibiyotik tedavisi gerekebilir.
Ameliyattan kaç gün sonra pansuman yapılır?
Normal şartlarda kesi alanı ilk 3-4 gün su görmemelidir. Buna karşın deri dikildikten sonra saatler içinde kesi alanı kendisini izole eder. Fakat gene de biz her ihtimale karşın pansumanı 3-4 gün tutarız. Hasta bu durumda ameliyat alanı dışındaki bölgelerini yıkayabilir veya su geçirmez pansuman ile yıkanabilir.
Ameliyat sonrası akıntı ne zaman geçer?
Ameliyattan sonra 4 – 6 hafta boyunca krem beyazı ya da sarı akıntı olması normaldir.

Ameliyat yerinden neden sıvı gelir?​

Kesi herhangi bir nedenle enfekte olduğunda irin oluşumu başlar. Kalın yeşilimsi-sarı bir sıvı oluşumunu görebilirsiniz. Bazı durumlarda irini kan ile birlikte de görebilirsiniz. Böyle bir sorun ile karşılaşırsanız, daha fazla komplikasyonu önlemek için en kısa zamanda bir sağlık uzmanı ile temasa geçmeniz gerekir.

Ameliyat yerinde iltihap neden olur?​

Dikişe her gün pansuman yapılır mı?
Dikiş (sütur) doku iyileşene kadar yaranın kapalı kalmasını sağlamaktadır. Kanamayı durdurmak ve yara izi olasılığını azaltmak için atılır. Dikiş (sütur) mümkün oldukça steril koşullarda atılmalı ve düzenli aralıklarla (2 günde bir) pansuman yapılarak enfeksiyondan korunmalıdır.
Ameliyat sonrası pansuman nasıl yapılır?
Ameliyattan 48 Saat Sonra Yara Bakımı Nasıl Olmalıdır?
- Bandajı yavaş şekilde açın; bazı yapışıklıklar olabilir.
- Yarayı su ve sabun ile yıkayarak kurumuş kanları temizleyin.
- Küvette yıkanmadan önce duş almayı tercih edin.
- Yarayı yavaşça kurulayın.
- Yarayı temizledikten sonra temiz bandaj ile kapatın.

Ameliyat yeri iltihap kaparsa ne olur?​

Yara yeri enfeksiyonu, hastanın hastanede daha uzun süre kalmasına, tedavi maliyetlerinin artmasına, hastanın yaşam kalitesinde kısıtlanmaya, bazen kalıcı sakatlıklara ve nadiren de ölümlere neden olabilir.
 
Geri
Üst