Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dikey Gecis Sinavinda hangi bolumler var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.477
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dikey Geçiş Sınavında hangi bölümler var?​

Dikey geçiş sınavıyla: 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan kişiler, 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilir. Fakat her bölüme geçiş yapamazsınız, sadece mezun olduğunuz bölümlere hak tanınan bölümlere geçiş yapabilirsiniz.

Dikey Geçiş Sınavına kimler giremez?​

Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DGS sınavı nedir ne işe yarar?​

DGS sınavı nedir ne işe yarar?
Dikey Geçiş Sınavı (kısaca DGS), 2000 yılından bu yana meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavın adıdır.

DGS 2021 baraj puanı kaç?​

DGS 2021 baraj puanı kaç?
DGS’de baraj puan uygulaması bulunmuyor. Bu kural 2021 yılı itibariyle değiştirildi. 2021 DGS’den itibaren öğrencilerin her iki testten 1 ham puan alması gerekiyor. Sözel öğrencisi sayısaldan, sayısalcı sözelden 1 ham puan almazsa DGS puanı hesaplanmıyor.

DGS iki kez girilir mi?​

Dikey Geçiş Sınavı’na giriş sayısında herhangi bir sınır yoktur. (Not: 2007 DGS dahil ve önceki sınavlarda adaylar en fazla 3 defa sınava girebiliyordu. Bu sınır kaldırıldı.)

2020 DGS sınavına kimler girebilir?​

Sınava, bir ön lisans programlarından mezun adaylar başvurabilir. Son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da sınava başvurabilir.

DGS ile geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunuyor?​

DGS ile geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunuyor?
Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir.

DGS barajı kaç puan 2022?​

DGS barajı kaç puan 2022?
DGS BARAJI KAÇ PUAN 2022? DGS sınavında baraj puanı yoktur. DGS’nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor.

2022 DGS baraj puanı kalktı mı?​

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını açıkladı.
 
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça açıklayıcı. DGS'nin amacı, 2 yıllık önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin, 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarına olanak tanımaktadır. Ancak bu geçiş yapılabilen bölümler öğrencinin mezun olduğu bölümle sınırlıdır. Ayrıca, DGS'ye girebilmek için dört yıldan fazla öğretim süresine sahip programlardan ön lisans diploması olan veya alacak olan adaylar başvuru yapamamaktadır.

DGS sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Temmuz ya da Ağustos aylarında düzenlenen bir sınavdır. 2021'den itibaren her iki testten de 1 ham puan alınması gerekmektedir ve baraj puanı uygulaması kaldırılmıştır. Ayrıca, DGS'ye giriş sayısında herhangi bir sınır bulunmamaktadır.

DGS ile geçiş yaptıktan sonra, önlisans öğrencileri 4 yıllık lisans programlarında okumaya devam edebilirler. Geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunacağı, tercih edilen lisans programının süresine göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2022 itibariyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ön lisans ve lisans programlarını tercihte baraj puanları uygulanmayacağı açıklanmıştır.
 
Geri
Üst