- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Dikey Geçiş Sınavına kimler giremez?
Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.DGS ile geçiş yaptıktan sonra önlisans diploması iptal olur mu?
DGS ile geçiş yapınca ön lisans diploması iptal olur mu? Hayır iptal olmaz. Lisanstan mezun olduğunuzda MYO diplomanızı da geri almış olacaksınız. Yani iki üniversite (bir ön lisans, bir lisans olmak üzere) mezunu olmuş olacaksınız.
Kamu SM kaç günde gelir?
Kamu SM® Bilgilendirme Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır. Ulaşmayan gönderiler için bizimle 444 5 576 numaralı telefonumuzdan irtibata geçebilirsiniz. Siz değerli kullanıcılarımıza yardımcı olmaktan memnuniyet duyar, iyi günler dileriz.
Ön lisans son sınıf öğrencisi DGS’ye girebilir mi?
3- Ön lisans okuyorum, sınıfta kaldım. DGS‟ye girmeme engel mi? CEVAP: Hayır engel değildir. Son sınıf öğrencisi veya mezunsanız sınava girebilirsiniz.Dikey geçiş sınavı ile hangi bölümlere geçebilirim?
Dikey geçiş sınavıyla: 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan kişiler, 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilir. Fakat her bölüme geçiş yapamazsınız, sadece mezun olduğunuz bölümlere hak tanınan bölümlere geçiş yapabilirsiniz.
Dikey geçiş için diploma notu kaç olmalı?
Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır.
Yanma olmaz, önlisans diploması, lisans bölümünü bitirdiğinde, lisans olarak devam eder ve lisans bölümünden mezun olmuş tek diplomayla devam etmiş olursun.
Kamu SM kart okuyucu kaç günde gelir?
Gönderiniz anlaşmalı kurye firması ile 15 gün içinde tarafınıza ulaştırılacaktır.
Kamu SM süreçler aldım ne yapmalıyım?
Sertifika teslim alındıktan sonra dikkatlice kontrol edilmelidir. Siparişiniz sim kart ve kart okuyucu olmak üzere oluşturulduğu halde herhangi birinin gönderinizden çıkmaması durumunda 5 iş günü içerisinde bilgi[at]kamusm.gov.tr adresine mail atarak durumu bilgilendirilmelidir.
Dikey Geçiş Sınavına kimler başvuru yapabilir?
Kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezi sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyen meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları da DGS’ye girmek zorundadır.DGS ile her bölüme geçilir mi?
Bilindiği üzere Dikey Geçiş Sınavı ile birlikte ön lisans mezunu öğrenciler 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabiliyorlar. Ancak tercih yaparken okudukları ön lisans bölümüne karşılık YÖK tarafından belirlenen lisans bölümlerini seçebiliyorlar.
Dikey geçiş sınavında diploma notu önemli mi?
DGS’ye başvuran her aday için, bitirme yılı ve diploma notu dikkate alınarak Önlisans Başarı Puanı (ÖBP)olarak adlandırılan bir puan hesaplanır. ÖBP’lerin hesaplandığı dönemde mezun durumda olmayan adaylar için diploma notu yerine not ortalaması kullanılır. Adayların not ortalamaları önce 100’lük sisteme çevrilir.