- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
DİGOXİN Assos 0 25 mg ne için kullanılır?
DİGOXİN-ASSOS® bir kalp ilacıdır ve sadece doktor tarafından tavsiye edilir ve reçete ile satılır. İçeriğinde etkin madde olarak digoksin vardır; bu Latincede Digitalis olarak adlandırılan bir bitkinin yapraklarından elde edilen bir tür kalp glikozididir. Kalp atımının daha güçlü ve düzenli olmasına yardım eder.Digoksin etki mekanizması nedir?
Digoksin, modern tıpta kullanılan en eski kardiyak ilaçtır. Etkisini Na-K ATPaz enzimini geri dönüşümlü olarak inhibe ederek ve dolaylı yoldan hücreler arası Na-Ca transportunu engelleyerek hücre içerisinde kalsiyumun artması, ve bunun da inotropiyi arttırması yoluyla gösterir.
Digoksin alırken nelere dikkat edilmeli?
Digoxin kullanımı sırasında hastanın kalsiyum kanal blokeri, beta bloker veya diğer antiaritmik ajanları kullanıp kullanmadığı sorgulanmalıdır. Bu ilaçlar digoksinin etkilerini arrtırabilir. Wolff Parkinson White ile atriyal fibrilasyonun birlikte görüldüğü durumlarda digoxin uygulamasından kaçınılmalıdır.
DİGOXİN Assos günde kaç kez kullanılır?
Digoksin genelde günde bir kez alınır. Erişkin dozu günde 0.125 mg ile 0.5 mg (1/2-2 tablet arası) arasındadır. Yurt dışında farklı dozlarda tabletleri olmakla birlikte Türkiye’de 0.25 mg’lık tek bir dozda tableti bulunur.Digoksin hangi ilaçlarla kullanılmaz?
Digoksinin yiyecekler ve ilaçlarla etkileşimi konusunda kaygılanmalı mıyım? Digoksin, çoğunlukla, kalp yetmezliği tedavisi için kullanılan diüretikler (idrar söktürücü ilaçlar), ACE inhibitörü ve bir beta-blokerle birlikte yazılır. Ve bu ilaçlarla önemli etkileşimi yoktur.
Digoksin neyi inhibe eder?
Digoksin hasar görmüş ya da zayıflamış kalbin daha etkili çalışması ve vücuda kan göndermesi için yardımcı olan bir ilaçtır. Kalp kasının kasılma gücünü arttırır, normal, sabit bir kalp ritmi sağlamaya yardım eder ve kan dolaşımını iyileştirir.
Yüksük otu tıpta önemli bir bitkidir. Kalp ilaçlarında kullanılan “digitalin” adlı madde bu bitkiden elde edilir.
Beloc kimler kullanır?
Beloc (metoprolol), kalp atım hızını yavaşlatmaya yarayan reçeteli bir beta blokerdir. Hipertansiyon, göğüs ağrısı, kalp yetmezliği, çarpıntı, aritmi tedavisinde ve migren ataklarını engellemek için kullanılır.