AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Diferansiyel kilidi hangi araclarda var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Diferansiyel kilidi hangi araçlarda var?​

Diferansiyel Kilidine Sahip Arabalar
Hareket etme kilidi nedir?
Bir diferansiyel kilidi, tekerleğin boşa dönmesinde veya patinaj anında tekerleğe gelen gücü azaltır. Bu sayede aracın boşa güç harcamaması dengeli bir şekilde sağlanmış olur. Günümüzde diferansiyel kilidi hem mekanik, hem de elektrik-elektronik olarak kullanılmaktadır.

Defransiyel kiliti nedir?​

Diferansiyel kilidi, tekerleğin boşa dönmesi ya da patinaj çekmesi gibi durumlarda devreye giriyor ve sistem tekerleğe hassas bir fren uygulayarak ona giden gücü azaltıyor. Böylece aracın boşa güç harcaması engellenmiş oluyor.
Şaft kilidi nedir?
Özellikle zor zeminlerde araçların patinaj ettiği durumlarda diferansiyel kilidi devreye girer. Diferansiyel kilidi şaft sistemini kilitler ve bütün tekerleklerin aynı hızda dönmesini sağlar.
Araçlarda diferansiyel kilidi tekerleklerin aynı hızda dönmesini sağlamaktadır. Ayrıca diferansiyel kilidi motordan gelen tüm verileri eşit bir şekilde işler ve bu şekilde torka oradan da tekerleklere iletir. Özellikle zor zeminlerde araçların patinaj ettiği durumlarda diferansiyel kilidi devreye girer.
Formula 1 diferansiyel ne işe yarar?
Diferansiyel, çekisi saglayan tekerleklerin farkli hizlarda dönmesine olanak taniyan bir sistemdir. Diferansiyel kilidi, bir tekerlek bosa döndügü zaman ya da patinaja düstügü zaman, patinajda olan tekerlege aktarilan gücü azaltir ve dengeli bir sekilde otomobilin bosa güç harcamasi engellenir.

Elektronik diferansiyel kilidi nedir?​

Bir tekerleğin patinaj yapması durumunda, elektronik diferansiyel kilidi o tekerleğe hassas bir şekilde fren uygular ve güç daha iyi tutuşa sahip olan tekerleğe aktarılır. Elektronik diferansiyel kilidi, lastik aşınmasını azaltır ve yaklaşık 40 km/s hıza kadar (4MOTION: yaklaşık 80 km/s kadar) çalışır.
 
Geri
Üst