AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Difenbahya acar mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.097
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Difenbahya açar mı?​

Evet, difenbahya bitkisi de çiçek açar.

Difenbahya nasıl sulanır?​

Orta seviyede su isteyen bir çiçek olan difenbahya, her zaman oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır. Toprağı hafif nemli olsa bile alıştığı sıklıkta sulanmayı ister. Yaz aylarında haftada iki kez, kış aylarında haftada bir kez sulanması idealdir. Yaz aylarında yapraklarına su püskürtülerek serinletilmesi önemlidir.

Difenbahya suyu zehirli mi?​

Difenbahya suyu zehirli mi?
ELLE OVULMASI BİLE ZEHİRLEYEBİLİR Difenbahyaya bağlı zehirlenmelerde; yaprakların elle ovulması, koparılması ve çiğnenmesi sonucu el, dil ve dudaklarda şişme, yanma, ağrı meydana gelebileceği gibi havayolu tıkanıklığı, solunum yetmezliği gibi ciddi klinik bulgular da ortaya çıkabiliyor.

Difenbahya nerede durmalı?​

Difenbahya, gün ışığını filtrelenmiş şekilde bolca alan evin aydınlık, gölge odalarını sever. Yaprakları gün ışığına doğru eğilimde bulunacağından dolayı bitki her ay düzenli olarak ışık yönüne doğru çevrilmelidir.

Difenbahya çiçeği ne zaman çiçek açar?​

Difenbahya bitkisi iyi bakıldığı zaman çiçek açmaktadır. Çiçek açan bu bitkinin uzun ömürlü olduğu da bilinmektedir. Çiçeği ise genellikle yaz ayının ortalarında açar. Bu bitkinin güneş görmesi ve ışık olan bir yerde olması yararlı olmaktadır.

Difenbahya kanserojen mi?​

Difenbahya kanserojen mi?
Evlerde çok tercih edilen bitki olan difenbahya bitkisi halk arasında”ağlayan çiçek” olarak bilinen bu bitki, Sarıcısı ve ekibinin yaptığı araştırmaya göre elle ovulması ve koklanılması bile çocuklara zarar verebiliyor. “Difenbahya” ya da ağlayan çiçek çocukları zehirliyor.

Difenbahya neden çiçek açmıyor?​

Birinci neden bitkinin aşırı sulanıyor olması. Aşırı sulanan bitkinin hem yaprakları sararır hemde çürüme gözlemlenmektedir. İkinci neden çok az su vermektir. Bunu anlamanın en kolay yol toprak üzerinde çatlaklar oluştu ise bitkinin su periyotlarını yükseltmek gerekmektedir.
 
Geri
Üst