AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Diamond Ct ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Diamond Ct ne demek?​

Pırlanta sektöründe kısaltması Ct olan Karat İngilizce karşılığı olan Carat pırlantanın ağırlığını ifade eden ölçü birimidir. Elmas değerli taşının ilk bulunduğu yer olan Hindistan’da keçiboynuzu çekirdeği örnek alınarak değerlendirilir. 1 karat 200 mg ağırlığındadır.

18k pırlanta ne demek?​

18k pırlanta ne demek?
Pırlanta yüzüklerinin altın ayarı genelikle 14 (585) ve 18 (750) ayardır, elmas ürünler de ise genellikle 8 (333) ayar altın kullanılır. Yüzüğün altın ağırlığını da yine bütçenize göre belirleyebilirsiniz. Genellikle pırlanta yüzüklerde 2.0 gr ile 4.0 gr arasında altın tercih edilmektedir.

0.21 Ct Diamond ne demek?​

Karat (Carat) Pırlantaların ağırlığını ifade etmek için karat kelimesi kullanılır. 1 Karat gramın 5′ de 1’ine eşittir (1 karat = 0.2 gram). 1 karat 100 puandan oluşur ve Türkçe’ de bu puanların her birine santim denir. O halde 0.20 ct’lık bir taş 20 santim olarak ifade edilir.

100 karat kaç gram?​

100 karat kaç gram?
1 KARAT PIRLANTA FİYATLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 1 KARAT KAÇ GRAM? Karat, 0,2 g’a (200 mg) eşit olan bir kütle birimidir.

585 pırlanta ne demek?​

585 Milyem Altının Değeri Karat, altının gerçekliğini ve saflığını gösteren bir birimdir. 14 karat, 585 altın olarak da adlandırılan en yaygın altın içeriklerinden biridir. Altının saflığı karat cinsinden ölçülür. Karat numarası ne kadar yüksekse, altın o kadar saftır.

1 karat kaç santim?​

1 karat kaç santim?
Ortalama boyutlarda bir karatlık yuvarlak bir elmasın çapı yaklaşık olarak 6,5 mm’dir. Bu ağırlık ve boyut ilişkisinin, her taş ailesi için farklı olduğuna dikkat ediniz.

0.20 Ct ne demek?​

0.25 karat ne demek?​

0.25 karat ne demek?
Örneğin; uzman kişi 0.25 karat ağırlığındaki bir elmasa “yirmi beş puan” olarak değinebilir.Bir karattan daha büyük elmas ağırlıkları karat ve ondalık olarak ifade edilir.1.08 karat taş, “sekiz karatlık bir nokta” olarak ifade edilir.

28 Ct ne demek?​

Genellikle 25, 28, 32ct. gibi sıklıklarda dokunmuştur ve unutulmaması gerekir ki: eğer çarpı şeklinde işleme yapacaksanız, kare atladığınız için belirtilen count’un yarısı kadar count’ta kumaşa sahipsiniz demektir.

**Diamond Ct ne demek?**

Pırlanta sektöründe "Ct" kısaltması, Karat'ın İngilizce karşılığı olan "Carat" kelimesini ifade eder. Bu ölçü birimi, pırlantanın ağırlığını belirtmek için kullanılır. Karat kelimesi, pırlantanın ilk bulunduğu yer olan Hindistan'da keçiboynuzu çekirdeği örnek alınarak değerlendirilir. 1 karat, 200 mg ağırlığındadır.

**18k pırlanta ne demek?**

"18k pırlanta" ifadesi, pırlanta yüzüklerinde kullanılan altının ayarını belirtir. Genellikle pırlanta yüzüklerin altın ayarı 14 (585) ya da 18 (750) olabilir. Elmas ürünlerinde ise genellikle 8 (333) ayar altın tercih edilir. Yüzüğün altın ağırlığını seçim yaparken bütçenize göre belirleyebilirsiniz. Genellikle, pırlanta yüzüklerde 2.0 gr ile 4.0 gr arasında altın tercih edilmektedir.

**0.21 Ct Diamond ne demek?**

"0.21 Ct Diamond" ifadesindeki "Ct", Karat'ın ölçü birimini temsil eder. Karat, pırlantaların ağırlığını ifade etmek için kullanılan bir birimdir. 1 Karat, 0.2 gram veya 100 puandan oluşur. Bu durumda, 0.21 Ct'lik bir pırlanta taşı 21 santim olarak ifade edilir.

**100 karat kaç gram?**

100 karat, 20 gram ağırlığa eşittir. Karat, 0.2 gram'a (200 mg) eşit olan bir kütle birimidir.

**585 pırlanta ne demek?**

"585 pırlanta" ifadesindeki "585", altının değerini ve saflığını gösteren bir birim olan "Karat"ı temsil eder. 14 karat, 585 altın olarak da adlandırılan en yaygın altın içeriklerinden biridir. Altının saflığı karat cinsinden ölçülür. Karat numarası ne kadar yüksekse, altın o kadar saf olur.

**1 karat kaç santim?**

Ortalama boyutlarda bir karatlık yuvarlak bir elmasın çapı yaklaşık olarak 6,5 mm'dir. Ancak bu ağırlık ve boyut ilişkisi, her taş ailesi için farklılık gösterebilir.

**0.20 Ct ne demek?**

"0.20 Ct" ifadesi, 0.20 Karat ağırlığındaki bir pırlantayı temsil eder.

**0.25 karat ne demek?**

"0.25 karat" ifadesi, 0.25 Karat ağırlığındaki bir pırlantayı ifade eder. Expert kişiler genellikle bu ağırlıktaki elmasları "yirmi beş puan" olarak adlandırır.

**28 Ct ne demek?**

"28 Ct" ifadesi, 28 Karat ağırlığındaki bir pırlantayı temsil eder. Bu ölçü genellikle pırlanta sektöründe sıklıkla kullanılır.

Eğer daha fazla sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!

Geri