AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DGS sınav başvuru tarihi

haberci

Yeni Üye
Iş Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Düşey Geçiş Sınavı (DGS) 15 Temmuz 2019 tarihinde yapılacaktır Sınava başvurma işlemleri 28 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak ve 6 Haziran 2019 tarihinde sona erecektir
2019DGSye iş yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) iş yüksekokullarının son derslik öğrencileri ve mezunları, iş yüksekokulu adını taşımayan lakin bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve benzer koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de 2019DGSye başvurabilirler İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGSye girmeleri zorunludur *

DGS sınavı, 15 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Başvuru işlemleri ise 28 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak ve 6 Haziran 2019 tarihinde sona erecektir. Sınava iş yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunları ve staj dışındaki mezuniyet şartlarını tamamlamış son sınıf öğrencileri başvurabilecektir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) iş yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, iş yüksekokulu adını taşımayan ancak bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar, yurt dışında mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS'ye başvurabilirler. Ayrıca, İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme, DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri gerekmektedir.

Başvuru tarihleri ve koşulları hakkında detaylı bilgi almak için ÖSYM'nin resmi internet sitesini düzenli olarak kontrol etmenizi öneririm. Başvuru sürecinizde başarılar dilerim.

Geri