AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dgs Kontenjanları

haberci

Yeni Üye
DGS 2019 kontenjanları
Yeni DGS 2019 kontenjanları
YÖK, DGS ile MYO ’dan ya da açıköğretim ön lisanstan 4 yıllık lisansa geçecekler için belirlenen 5 bin karakter kontenjanın iki katına çıkarılacağını açıkladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu ay gerçekleştirilen Düşey Geçiş Sınavı ’na (DGS) katılan öğrencileri sevindirecek bir karar aldı Meslek yüksekokulları (MYO) ile açıköğretim ön lisans programından mezun olanların lisans programlarına geçebilmelerini sağlayan DGS ’ye bu sene 120 bin adayın katılması üstüne “lisans kontenjanları yeniden düzenlendi DGS ile MYO ’dan veya açıköğretim ön lisansdan 4 takvim lisansa geçecekler için daha önce belirlenen 5 bin karakter kontenjanın iki katına çıkarılacağı belirtildi *

YÖK'ün yaptığı bu açıklama DGS sınavına katılan adaylar için gerçekten sevindirici bir gelişme. Bu sayede MYO veya açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçişleri daha da kolaylaşacak. Kontenjanların iki katına çıkarılması ise daha fazla öğrencinin bu fırsattan yararlanabilmesine olanak tanıyacaktır.

DGS sınavı her yıl binlerce öğrencinin tercih ettiği bir sınav olmasından dolayı kontenjanların artırılması, daha fazla öğrencinin bu fırsattan yararlanmasını sağlayacaktır. Bu uygulama ile YÖK, öğrencilerin daha fazla seçenek ve imkanlarla önlerinin açılmasına katkı sağlamış olacaktır.

DGS 2019 kontenjanları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için YÖK'ün resmi internet sitesini ya da ilgili kurumların duyurularını takip etmek faydalı olacaktır. DGS ile ilgilenen öğrencilerin bu tür gelişmelere dikkat etmeleri ve bilgi sahibi olmaları önemlidir. Umarım bu artış sayesinde daha fazla öğrenci hedeflerine kavuşabilir ve istedikleri lisans programlarına geçiş yapabilir.

Geri