AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DGS ile her bolume gecilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

DGS ile her bölüme geçilir mi?​

Bilindiği üzere Dikey Geçiş Sınavı ile birlikte ön lisans mezunu öğrenciler 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabiliyorlar. Ancak tercih yaparken okudukları ön lisans bölümüne karşılık YÖK tarafından belirlenen lisans bölümlerini seçebiliyorlar.

Hangi bölümden hemşireliğe geçiş yapılır?​

2 YILLIK HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN İSE AŞAĞIDAKİ 4 YILLIK BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILABİLİR: Ebelik. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon. Gerontoloji. Hemşirelik. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri.
DGS ile hangi bölümden hangi bölümlere geçiş var?
Dgs’ye Girerek Döküm Mezunları Hangi Bölümleri Tercih Edebilir, Döküm Dgs Bölümleri
DGS sınavı kolay mı zor mu?
Toplamda 120 sorudan oluşan bu sınav için verilen süre de son derece kısıtlıdır. Bilgiye yönelik sorulardan oluşan DGS sınavında başarı sıralamasında ön sıralarda yer almak oldukça güçtür. İyi bir sayısal temeli ve yeteneği olmayan sözel ve eşit ağırlık çıkışlı öğrenciler için son derece zor bir eleme sınavıdır.

Mezun olduktan 1 sene sonra DGS’ye girilir mi?​

CEVAP: Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş(olma) şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

DGS mezun olmadan girilir mi?​

DGS’ye başvuracak adaylarda, meslek yüksek okulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.
Açıköğretim hemşirelik bölümü var mı?
AUZEF’e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri hemşireliğe geçiş var mı?
Üniversitelerin Tıbbi Görüntüleme Teknikeri ve Radyoloji Teknikeri bölümlerinden mezun yada okuyan meslektaşlarımızın, DGS ile geçebileceği bölümler sadece Hemşirelik ve Hemşirelik Sağlık Hizmetleri olarak iki bölümden oluşmaktadır.
Eşdeğer düzeyde diploma programlarına (ön lisanstan, Ön lisans programlarına; lisans Programlarından lisans programlarına) belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilir.
Zorluk olarak sıralamamız gerekirse: Sözel kısımda TYT en kolay sınav. Sonrasında DGS geliyor ama aşırı bir fark yok TYT’den. ALES en zor, daha doğrusu okuması en uzun süren ve karmaşık içeriğe sahip paragrafları içeriyor.
DGS ne kadar sürer?
Lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesini amaçlayan bir test uygulanmaktadır. Sınav süresi ne kadar? Sınav 180 dakika (3 saat)dır. DGS sonunda bir lisans programına yerleştirilen adaylara ne kadar süre ile hazırlık programı uygulanır.
 
Geri
Üst