AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DGS ile gecis yapildiginda kac yil okunuyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

DGS ile geçiş yapıldığında kaç yıl okunuyor?​

Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir. ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır.

DGS’ye mezun olduktan sonra girilir mi?​

DGS’ye başvuracak adaylarda, meslek yüksek okulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DGS ve YGS nedir?​

DGS ve YGS nedir?
DGS’nin açılımı dikey geçiş sınavıdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için düzenlenir. Dikey geçiş sınavı, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan bir sınav türüdür.

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021?​

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021?
Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Eylül 2021 tarihinde 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

2020 DGS’ye kaç kişi girdi?​

Geçtiğimiz yıl 389 bin 243 adayın katıldığı 2020 DGS’de sınavı geçerli sayılan 353 bin 86 adayın yüzde 66,5’i MYO’dan, yüzde 33,5’i AÖF ön lisans programlarından mezun oldu. 60’ı sözel, 60’ı sayısal toplam 120 sorudan oluşan 2020 DGS’de doğru cevap sayısı ortalaması sözel testinde 24,29; sayısal testinde ise 13,31 …

DGS sınavı ile açıktan okunuyor mu?​

Ön lisans mezunu olanlar DGS’ye girmeden AÖF (Açık öğretim)’nin lisans bölümlerine sınavsız olarak doğrudan veya intibak programıyla kayıt yaptırabilirler idi,2016 yılında artık bu da değişti AÖF için artık DGS ye girme şartı getirildi. DGS ile geçiş her üniversitenin %10 kontenjan açması zorunludur.

DGS tercih sonuçları ne zaman belli olacak?​

DGS tercih sonuçları ne zaman belli olacak?
DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR? Tercih işlemleri 7 Eylül’de bitti. ÖSYM, DGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Ancak geçmiş yıllarda açıklanma tarihlerine göre 13-15 Eylül 2021 tarihleri arasında açıklanma ihtimali yüksek görülüyor.

2020 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklandı?​

2020 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklandı?
ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları, 13 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. 27 Ağustos tarihinde başlayan DGS tercihleri 7 Eylül’de sona erdi.
 
DGS ile geçiş yapılması durumunda, ön lisans öğrencilerinin 4 yıllık lisans programlarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu süreç, DGS sınavıyla başvurulan ve yerleşilen lisans programının normal süresi boyunca devam eder. Genellikle lisans programları 4 yıl sürmektedir, ancak bölüme özgü olarak farklılık gösterebilir.

DGS’ye başvurabilmek için adayların, meslek yüksekokulları veya açıköğretim önlisans programlarından mezun olmaları gerekmektedir. Açıköğretim dahil olmak üzere öğrenim süresi dört yıl ve üzeri olan programlardan ön lisans diploması alan ya da alacak olan adaylar DGS'ye başvuramazlar.

DGS, Dikey Geçiş Sınavı'nın kısaltması olup, ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos aylarında düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav, meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişlerini sağlamaktadır.

DGS tercih sonuçlarına göre, 2021 yılında adaylar yerleştirme sonuçlarına 14 Eylül 2021 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

Geçen yıl, 2020'de DGS'ye toplam 389.243 aday başvuruda bulunmuş ve sınavı geçerli sayılan 353.086 adayın yüzde 66,5'i MYO'dan, yüzde 33,5'i ise AÖF ön lisans programlarından mezun olmuştur.

DGS sonuçları ve tercih süreçleriyle ilgili detaylı bilgiler resmi olarak ÖSYM tarafından açıklanmaktadır. Bu bilgileri güncel ve doğru bir şekilde takip etmek önemlidir.
 
Geri
Üst