AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

DGS ile gecenler kredi alabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

DGS ile geçenler kredi alabilir mi?​

2 yıllık önlisans programı okurken burs veya kredi aldıysanız ve DGS ile lisans programa geçiş yaptıysanız KYK yönetmeliğinde şu ibare yer almaktadır: “Önlisansta kredi/burs alan öğrenciler sadece ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yapmaları halinde kredi/burs almaya devam ederler.” Yani bu öğrencilerin yeniden başvuru …

Ikinci kez üniversite okuyanlar burs alabilir mi?​

KYK öğrenim kredisini lisans düzeyindeyken ala biri ikinci bir üniversite okumaya karar verirse ne yazık ki 2.kez kredi alamaz. Bunun için özel kurumlara başvurmanız gerekiyor.

AÖF 4 yıllık okuyan 2 yıllık diploma alabilir mi?​

AÖF 4 yıllık okuyan 2 yıllık diploma alabilir mi?
Lisans programı öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 AKTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, programdan kaydını sildirmek koşuluyla önlisans diploması alabilirler.

DGS ile geçiş yapınca KYK Yurdu devam eder mi?​

DGS ile geçiş yapınca KYK Yurdu devam eder mi?
28) Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile geçiş yapanlar da yeniden KYK yurt başvurusu yapmak zorunda. Önlisansta kredi/burs alan öğrenciler “sadece ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yapmaları halinde” burs/kredi almaya devam ederler.

DGS ile geçiş yapıldığında kaç yıl okunuyor?​

Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir. ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır.

2 kez üniversite okuyanlar yurdunda kalabilir mi?​

Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrencinin yurt başvuru hakkı bulunmaktadır. İkinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi kadar barınma hakkı mevcut olup fazladan herhangi bir ücret ödememektedir.

4 yıllık okuyup 2 Yıllıktan atanabilir mi?​

4 yıllık okuyup 2 Yıllıktan atanabilir mi?
Üniversite öğrencisi daha önce 2(iki) yıllık bir bölüm bitirdiyse ve 4 (dört) yıllık bölümden mezun olmadıysa Önlisans Kpss sınavına girebilir ve atanabilir.

Hem 4 yıllık hem 2 yıllık okuyabilir mi?​

Hem 4 yıllık hem 2 yıllık okuyabilir mi?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında öğrenciler aynı anda lisans ve önlisans eğitimi alma şansına sahip. Lisans eğitimi alan öğrenciler, önlisans programlarına da kayıt yaptırabiliyor. Öğrenciler aynı anda iki önlisans ya da iki lisans programında ise öğretim göremiyor.

DGS ile geçenler kredi alabilir mi?
DGS ile lisans programa geçiş yapan ve önlisans döneminde kredi veya burs alan öğrenciler, KYK yönetmeliğine göre sadece ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yapmaları halinde kredi veya burs almaya devam edebilirler. Bu durumda yeniden başvuru yapmak zorunda kalmazlar. Dolayısıyla, DGS ile geçenlerin kredi almaya devam etme hakları bulunmaktadır.

Ikinci kez üniversite okuyanlar burs alabilir mi?
KYK öğrenim kredisini lisans düzeyinde kullanan bir öğrenci ikinci bir üniversite okumaya karar verirse, maalesef KYK'dan ikinci kez kredi alamaz. Bu durumda özel kurumlara başvurarak finansman sağlaması gerekmektedir.

AÖF 4 yıllık okuyan 2 yıllık diploma alabilir mi?
AÖF'de 4 yıllık bir lisans programına devam ederken başarılı olan öğrenciler, belirli koşulları sağladıklarında ilk dört yarıyıldan en az 120 AKTS kredilik ders alarak ve diğer yükümlülükleri yerine getirerek önlisans diploması alabilirler.

DGS ile geçiş yapınca KYK Yurdu devam eder mi?
DGS ile lisans programa geçiş yapan öğrencilerin KYK yurt başvurusu yapmaları gerekmektedir. Önlisans döneminde kredi veya burs alan öğrenciler, ara vermeden DGS sınavı ile geçiş yaptıklarında burs veya kredi almaya devam edebilirler.

DGS ile geçiş yapıldığında kaç yıl okunuyor?
DGS ile önlisans programından lisans programına geçiş yapan öğrenciler, lisans programının normal süresince eğitimlerine devam ederler. Dolayısıyla, önlisans mezunu olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programına geçiş yaptığınızda, 4 yıl boyunca lisans eğitiminizi sürdürürsünüz.

2 kez üniversite okuyanlar yurdunda kalabilir mi?
Önceden lisans eğitimi alırken yurtta kalan bir öğrenci, ikinci lisans eğitiminin normal öğrenim süresi boyunca yurtta kalabilir. Bu süre boyunca fazladan bir ücret ödemesine gerek olmayacaktır.

4 yıllık okuyup 2 Yıllıktan atanabilir mi?
Eğer bir öğrenci daha önce 2 yıllık bir önlisans programını bitirmiş ancak 4 yıllık bir lisans programından mezun olmamışsa, Önlisans KPSS sınavına girerek kamu kurumlarında çalışabilir ve atanabilir.

Hem 4 yıllık hem 2 yıllık okuyabilir mi?
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında öğrenciler aynı anda hem lisans hem de önlisans eğitimi alabilirler. Ancak aynı anda iki önlisans veya iki lisans programına kayıt yaptırmak mümkün değildir.

Geri