- Konu Yazar
DGS ile açık öğretim nasıl kayıt yapılır?
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı başvuruları elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.Atatürk Üniversitesi Açıköğretim DGS kayıt nasıl yapılır?
Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Fakültemiz Programlarına yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini 17-22 Eylül 2021 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinden elektronik olarak yapabilirler. Fakültemize kayıt yaptıracak olan öğrenci adayları için en kolay ve kısa yol e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmaktır.Anadolu Üniversitesi DGS Açıköğretim kayıtları ne zaman başlıyor?
Anadolu Üniversitesi DGS Açıköğretim kayıtları ne zaman başlıyor?AÇIKÖĞRETİM DUYURULARI Bu duyuru; 2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleştirilen adayların, Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemlerini kapsamaktadır. Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri: 22 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 09:00’da başlayıp, 28 Eylül 2021 Salı günü saat 17:00’de sona erecektir.
DGS tercih yapmadan açıköğretime kayıt yapılır mı?
DGS tercih yapmadan açıköğretime kayıt yapılır mı?Ön lisans mezunu olanlar DGS’ye girmeden AÖF (Açık öğretim)’nin lisans bölümlerine sınavsız olarak doğrudan veya intibak programıyla kayıt yaptırabilirler idi,2016 yılında artık bu da değişti AÖF için artık DGS ye girme şartı getirildi. DGS ile geçiş her üniversitenin %10 kontenjan açması zorunludur.
Açık Öğretim para iadesi nasıl yapılır?
Para iadesi dilekçelerinin incelenmesi ve iade işlemlerine kayıtların sona ermesiyle birlikte dilekçe geliş sırasında başlanılır. İadesi uygun görülen dilekçelerdeki bilgiler listelenerek ödemeyi gerçekleştirecek olan Saymanlığa gönderilir. Saymanlık incelemesinden sonra banka aracılığı ile iade sonuçlanır.DGS AÖF kayıt nasıl yapılır 2021?
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.Açıköğretim Fakültesi öğrencileri derslere girebiliyor mu?
Açıköğretim Fakültesi öğrencileri derslere girebiliyor mu?Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir.