Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

DGS en az kac tercih hakki var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.462
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

DGS en az kaç tercih hakkı var?​

CEVAP: 30 tercih hakkı bulunmaktadır.

Hemşirelikten doktorluğa geçiş nasıl olur?​

Hemşirelikten doktorluğa geçiş nasıl olur?
PRATİSYEN HEKİM VE AİLE HEKİMİ OLABİLECEKLER Doktor eksikliğini de göz önünde bulunduran hükümet, lisans mezunu hemşirelerin 1 yıl, yüksek okul mezunu hemşirelerin 2 yıl, lise mezunu hemşire ve sağlık memurlarınının 3 yıl eğitimden sonra sadece pratisyen hekim ve aile hekimi olmasının yolunu açtı.

Diş hekimliğine geçiş var mi?​

Diş hekimliğine geçiş var mi?
Ülkemizde ağız ve diş sağlığı, diş teknisyenliği, diş protez teknolojisi gibi 2 yıllık Önlisans eğitimleri bulunmaktadır. Bu bölümler diş hekimliğine dikey geçiş olanağı sunmamaktadır. Tamamen ara elaman yetiştirmek için açılmışlardır.

DGS tercih yapabilmek için kaç puan almak gerekir?​

DGS sınavında baraj puanı yoktur. DGS’nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor. İyi bir bölümü kazanmak için en az 240-250 puan alınması gerekiyor.

Dikey geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunur?​

Dikey geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunur?
Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir.

Eczacılığa hangi bölümlerden geçiş yapılabilir?​

Eczacılığa hangi bölümlerden geçiş yapılabilir?
Eczacılık fakültelerinde, eczacılık teknikerliği ya da eczane bölümlerinde ön lisans eğitimlerini tamamlayama hak kazanan gençlerimiz, sınavda yeterli puanı almaları durumunda, biyokimya, kimya, kimya mühendisliği, kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya bölümlerinde eğitim almaya hak kazanabilirler.

Eczacılık DGS Hangi bölüm?​

Eczane Hizmetleri DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….
ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI | Tercih Yapılabilecek Lisans Programları
Eczane Hizmetleri Eczane Teknikerliği | Acil Yardım ve Afet Yönetimi Biyokimya Kimya Kimya Mühendisliği Sağlık Yönetimi Sosyal Hizmet
 
DGS tercih haklarıyla ilgili bir sorunuza cevap verebilirim. DGS'de en az 30 tercih hakkınız bulunmaktadır. Bu tercihler arasında farklı bölümler ve üniversiteler yer alabilir. Tercih yaparken dikkatli bir şekilde sıralama yapmanız önemlidir.

Hemşirelikten doktorluğa geçiş konusunda bilgi vermişsiniz. Hemşirelik mezunlarının, belirli bir süre eğitim aldıktan sonra pratisyen hekim veya aile hekimi olmalarının yolunu açan düzenlemeler bulunmaktadır. Bu süreçte lisans mezunu hemşirelerin 1 yıl, yüksek okul mezunu hemşirelerin 2 yıl, lise mezunu hemşire ve sağlık memurlarının 3 yıl eğitim alması gerekmektedir.

Diş hekimliğine dikey geçiş mümkün değildir. Diş hekimliği, ağız ve diş sağlığı, diş protez teknolojisi gibi bölümlerle farklılık göstermektedir. Dikey geçiş imkanı olmadığı için diş hekimliği bölümüne doğrudan geçiş yapılamamaktadır.

DGS sınavında baraj puanı olmadığını belirtmişsiniz. DGS'nin kendi puan hesaplama yöntemine göre bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan almak gerekmektedir. İyi bir bölüm kazanmak içinse en az 240-250 puan almış olmanız gerekmektedir.

Dikey geçiş yaptıktan sonra okuyacağınız yıl sayısı, okuduğunuz ön lisans programının lisansa dönüştüğü programın süresine bağlıdır. Genellikle dikey geçiş yaptıktan sonra lisans programında 2-3 yıl daha eğitim almanız gerekebilir.

Eczacılık fakültesine hangi bölümlerden geçiş yapılabilir konusunda bilgi vermişsiniz. Eczacılık fakültesine, biyokimya, kimya, kimya mühendisliği, sağlık yönetimi gibi bölümlerden geçiş yapılabilir. Bu geçiş için belirli puan şartları ve diğer koşulların sağlanması gerekmektedir.

Eczacılık DGS hangi bölüm sorusuna da yanıt verebilirim. Eczacılık fakültesine geçiş yapabilmek için Eczane Hizmetleri veya Eczane Teknikerliği gibi önlisans mezuniyet alanlarından tercih yapabilirsiniz. Bu alanlardan mezun olduktan sonra belirli lisans programlarına geçiş yapma imkanınız bulunmaktadır.

Yararlı bilgiler verdiğiniz videonun izlenmesini tavsiye edebilirim. Konuyla ilgili daha fazla detaya sahip olmanız açısından faydalı olabilir. Umarım verdiğim bilgiler size yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst