- Konu Yazar
- #1
DGS en az kaç tercih hakkı var?
CEVAP: 30 tercih hakkı bulunmaktadır.Hemşirelikten doktorluğa geçiş nasıl olur?
Hemşirelikten doktorluğa geçiş nasıl olur?PRATİSYEN HEKİM VE AİLE HEKİMİ OLABİLECEKLER Doktor eksikliğini de göz önünde bulunduran hükümet, lisans mezunu hemşirelerin 1 yıl, yüksek okul mezunu hemşirelerin 2 yıl, lise mezunu hemşire ve sağlık memurlarınının 3 yıl eğitimden sonra sadece pratisyen hekim ve aile hekimi olmasının yolunu açtı.
Diş hekimliğine geçiş var mi?
Diş hekimliğine geçiş var mi?Ülkemizde ağız ve diş sağlığı, diş teknisyenliği, diş protez teknolojisi gibi 2 yıllık Önlisans eğitimleri bulunmaktadır. Bu bölümler diş hekimliğine dikey geçiş olanağı sunmamaktadır. Tamamen ara elaman yetiştirmek için açılmışlardır.
DGS tercih yapabilmek için kaç puan almak gerekir?
DGS sınavında baraj puanı yoktur. DGS’nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor. İyi bir bölümü kazanmak için en az 240-250 puan alınması gerekiyor.Dikey geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunur?
Dikey geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunur?Ön lisans öğrencilerini daha çok ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile okumuş olduğunuz bölümün 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınav sistemidir.
Eczacılığa hangi bölümlerden geçiş yapılabilir?
Eczacılığa hangi bölümlerden geçiş yapılabilir?Eczacılık fakültelerinde, eczacılık teknikerliği ya da eczane bölümlerinde ön lisans eğitimlerini tamamlayama hak kazanan gençlerimiz, sınavda yeterli puanı almaları durumunda, biyokimya, kimya, kimya mühendisliği, kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya bölümlerinde eğitim almaya hak kazanabilirler.
Eczacılık DGS Hangi bölüm?
Eczane Hizmetleri DGS Geçiş Bölümleri Nelerdir….ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI | Tercih Yapılabilecek Lisans Programları
Eczane Hizmetleri Eczane Teknikerliği | Acil Yardım ve Afet Yönetimi Biyokimya Kimya Kimya Mühendisliği Sağlık Yönetimi Sosyal Hizmet