Devsirilen cocugun hayatinda ne gibi degisiklikler olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
238.285
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Devşirilen çocuğun hayatında ne gibi değişiklikler olur?​

Başarılı olmak adına hizmetlerini tam bir teslimiyetle yerine getirmişler sonraları sisteme bulaşan rüşvet ile sistemin ruhuna aykırı işler sistemin bozulmasını hızlandırmıştır. Kendi ailelerinin den kopan her devşirme yeni bir hayatı yaşamaya başlamış, düşünce tarzlarına kadar değişim göstermişlerdir.
Devşirme sisteminde nelere dikkat edilirdi?
Devşirme, Osmanlı’da fethedilen bölgelerdeki Hristiyan ailelerin çocuklarının 1/5 ini alarak onları yeteneklerine göre yetiştirmeye dayanırdı; eğer güçlü ve dövüşmeye yatkın iseler Yeniçeri ocağına, devlet işlerine yatkın iseler Saray’a alınırlardı.

Devşirme sistemi kaç yaş arası?​

Devşirme sistemi de bu politikanın bir parçasıdır. Bu sistemde yaşları 9 ile 15 yaş arasında değişen çocuklar Türk – İslam kültürüne uygun olarak yetiştirilirdi. Temel askeri eğitimleri alan çocuklar büyüdüklerinde Yeniçeri ocağında asker olurdu. Yeniçeri Ocağının yaklaşık ‘si Arnavut ve Yunanlılar oluşturuyordu.
Yeniçeriler atlı mı?
Kapıkulu askeri, yaya sınıfından olan yeniçeri, cebeci, topçu ocaklariyle yine bir ocak halinde olarak atlı bölükler’den teşekkül etmişti; bu iki sınıf asker, hükümdarın şahsına mahsus maaşlı merkez kuvvetleriydi ve padişah nerede bulunursa onunla beraber bulunurlardı.
Osmanlı Devleti’nde yeniçeri olmak için hangi aşamalardan geçilmelidir
Osmanlı Devletinde devşirme sisteminin uygulanma sebebi nedir?
Devşirme sistemi amaçları Osmanlı Devleti’nin ordusunu geliştirmesine yöneliktir. Zira devşirme sistemi ile amaçlanan yabancı erkek çocukları, Osmanlı Devleti’ne verimli olacak şekilde bir eğitimden geçirmek ve bu çocukları varlıkları tamamen devlete bağlı olarak yetenekli oldukları alanlara yerleştirmektir.

Devşirme sisteminin kanunlaşması hangi dönemde gerçekleştirilmiştir?​

Daha önceki İslâm devletlerinde görülmeyen bu usulün Çelebi Mehmed zamanında (1413-1421) uygulandığı, ancak oğlu II. Murad devrinde (1421-1451) kanunlaştığı anlaşılmaktadır.
Devşirme sistemi kim kaldırdı?
Sultan II. Mahmud döneminde, Yeniçeri Ocağının kaldırılması ile birlikte hem pençik hem de devşirme sistemi sona erdi.

Osmanlı Devleti’nde yeniçeri olmak için hangi aşamalardan geçilmelidir geçilmelidir?​

Tarihte önemli bir yeri olan yeniçeriler daha çocuk yaşta seçilirdi. 10-15 yaşları arasında ki gayrimüslim çocuklar Bursa’nın Türkmen köylerinde gönderilirdi. Burada İslami ve Türk örf adet ve gelenekleri öğrendikten sonra Osmanlının üniversitesi sayılabilecek Enderun mektebine gönderilirdi.
 
Geri
Üst