- Konu Yazar
Devrim Arabaları kim iptal etti?
YOLDA KALINCA SERİ ÜRETİME GEÇİLEMEDİ 29 Ekim 1961 yılında meclisin önüne getirilen 2 otomobilden siyah olanına dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel bindi. Anıtkabir’e gidecek siyah otomobil yaklaşık 100 metre ilerledikten sonra durdu.Devrim Arabaları Mühendisleri kim?
Motor Şanzıman GrubuTaner Birsel (Gündüz): Hafif sıra dışı, tarihe, bilime, sosyolojiye meraklı bir asker mühendis.
Devrim arabası Cumhurbaşkanı kimdir?
Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim’in üretilmesinin üzerinden 60 yıl geçti. Proje, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in, 1961’de Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) toplantısında yerli otomobil isteğini dile getirmesiyle başladı.
Emin Bozoğlu Kimdir?
TCDD, dönemin en büyük yedek parça fabrikalarında çalışan yetenekli ve tecrübeli mühendis kadrosuna sahipti. Ayrıca kurumun Genel Müdür Yardımcısı statüsünde olan Emin Bozoğlu, iyi eğitim görmüş ve kendini kanıtlamış bir mühendisti.
TOGG tamamen yerli üretim mi?
Genelde yerli denilince akıllara yüzde 100 oranında bir yerlilik geliyor. Fakat TOGG CEO’su tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili yüzde 51 oranında yerli olacak.Devrim Arabaları projesi kime ait?
Devrim Arabaları Projesi, dönemin Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TUSİAD) toplantısında dile getirmiş olduğu Türk otomobili üretme isteğiyle beraber 1961 yılında adım atılmış projedir.Türkiye hiç araba üretti mi?
1961 yılında dönemin Devlet Başkanı Cemal Gürsel’in emriyle Eskişehir Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Fabrikası’nda (bugünkü TÜLOMSAŞ) Türk mühendisler tarafından tamamıyla Türkiye’de tasarlanıp, geliştirilen ilk otomobil üretilmiş ve araca Gürsel’in isteği üzerine Devrim adı verilmiştir.
Devrim arabası motoru yerli mı?
Elektrik donanımı ile diferansiyel dişlileri, kardan istavrozları ve motor yatakları ile cam ve lastikleri dışında bütün özellikleri ve mekanik donanımları yerli üretimdi.