AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devletten dogalgaz yardimi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Devletten doğalgaz yardımı nasıl alınır?​

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.

Doğal desteğini kimler alabilir?​

Doğal desteğini kimler alabilir?
Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya yaşamlarını cihaza bağlı sürdüren kişilerin yaşadığı hanelere yüzde beş ek ödeme yapılacak. Doğalgaz tüketim yardımı miktarı, iki defada ödenmek üzere yılda toplam 450 lira ile 1150 arasında değişecek.

Doğalgaz desteği yüzde kaç?​

Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız.” bilgisini verdi.

E-Devlet üzerinden doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?​

E-Devlet üzerinden doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır?
‘Doğalgaz Tüketim Desteği’ne ‘https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti’ adresinden başvuru yapılabilecek.

Doğal gaz Yardimina kimler başvurabilir?​

İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.

Doğalgaz yardımı kaç TL olacak?​

Doğalgaz yardımı kaç TL olacak?
Doğalgaz yardımı ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında Doğalgaz Tüketim Desteği adı altında ödeniyor.

Doğalgaz yardımı ne kadar 2022?​

Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği’nde ödemelerin başladığını açıkladı. 18 Şubat 2022 tarihi itibarıyla başlayan doğalgaz desteği başvuruları sonrası 450-1150 TL arasında yapılacak olan ödemeler hesaplara yatırılmaya başlandı.

Devlet doğalgaz yardımı yapıyor mu?​

Devlet doğalgaz yardımı yapıyor mu?
Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.

Doğalgaz yardımı almak isteyen vatandaşlar, öncelikle e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler. Eğer e-Devlet'e kaydınız yoksa, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat ederek başvuruda bulunabilirler.

Doğalgaz desteğinden faydalanabilecek kişiler arasında, sağlık raporu bulunan kronik hastalar veya yaşamlarını cihaza bağlı sürdüren bireylerin yaşadığı haneler yer almaktadır. Bu kişilere yüzde beş ek ödeme yapılmaktadır. Doğalgaz tüketim yardımı miktarı ise yılda toplam 450 lira ile 1150 lira arasında değişmektedir.

E-Devlet üzerinden doğalgaz yardımı başvurusu yapmak isteyenler, [buraya](https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti) tıklayarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen herkes, ihtiyaç sahibi olması şartıyla ve doğalgaz aboneliği bulunan 647 ilçe/beldede oturan herkes başvuruda bulunabilir. Destek, faturalı veya ön ödemeli sayaç kullanan hanelere verilmektedir.

2022 yılı için yapılan doğalgaz yardımı miktarları yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında değişmektedir. Bu destek miktarları ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır. Ödemelerin 18 Şubat 2022 tarihinden itibaren başladığı ve 450-1150 TL arasında gerçekleştirileceği bilgisi verilmiştir.

Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunarak destekten yararlanabilirler.

Geri