Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Devletin yaptigi transfer harcamalari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Devletin yaptığı transfer harcamaları nelerdir?​

Transfer harcamaları, üretim faaliyetine katılma karşılığı olmadan devletin bazı kişi ve gruplara ödediği paraları ifade etmektedir. Bu harcamalar, sadece satın alma gücünün el değiştirmesini sağlayan harcamalardır.
Transfer harcamaları tamamen karşılıksız mı?
Transfer harcamaları temelde karşılıksız olması ve GSYH’yi dolaylı yoldan etkileyen bir harcama türüdür (Özen, 2003, s.205).

Cari transfer gideri ne demek?​

sermaye birikimi hedeflemeyen ve cari nitelikli mal ve hizmet alımını finanse etmek amacıyla yapılan karşılıksız ödemelerdir.
Aşağıdakilerden hangisi transfer harcamaları içinde yer almaktadır?
bütçe içindeki borç ve faiz ödemeleri. ekonominin daralma dönemlerinde parasal tabanda genişleme yaparak canlanma sağlama yeteneğine sahip olan harcamalardır. ancak bu etki devletin cari harcamalarının ya da yatırım harcamalarının yarattığı etki kadar büyük değildir.

Transfer harcamaları kaça ayrılır?​

Transfer harcamaları Sosyal transferler, mali transferler ve faiz harcamalarından oluşmaktadır.
Kalkınma Carileri niteliği taşıyan harcamalar nelerdir?
topluma sağladığı fayda açısından bir dönemi aşmasına karşın maddi nitelikte ve sermaye şeklinde olmadığı için cari harcama sayılan harcamalardır, üretim gücüne katkısı uzun döndem de çoktur bu harcamaların, eğitim ve sağlık için yapılan harcamalar örnek olarak verilebilir.

Cari giderler nelerdir?​

Cari Giderler Üretim gerçekleştirilirken söz konusu olan tüketime yapılan ödemeler, cari giderlerdir. Örneğin bir devlet dairesi’nin ısınma, elektrik, kırtasiye giderleri, çalışanlara yapılan maaş ve ücret ödemeleri, vb. harcamaları birer cari giderdir.
Cari harcamalar nedir?
cari harcamalar ne demek? Doğrudan üretim artışına yönelik olmayan, etkileri geçici olan ve bir defada kullanılıp tüketilen mal ve hizmetler için yapılan giderler. Yatırım ve transfer ödemesi niteliğinde olmayan ve kamu etkinliklerinin sürdürülebilmesi için personel ve diğer cari giderlerden oluşan harcamalar.

Transfer giderler nelerdir?​

Transfer Giderleri Devletin ilgili kurumları aracılığıyla elle tutulur bir mal veya hizmet olmaksızın yaptığı gider türüdür. Sosyal hizmetler, yardımlar, öğrenci bursları, gazilere ödenen maaşlar, vergi iadeleri, ihracatı teşvik amacıyla yapılan sübvansiyonlar, faiz ödemeleri transfer giderlerine birer örnektir.
Kamulaştırma hangi harcama türüdür?
3.1.2.3. Yatırım harcamaları faydası uzun dönemli harcamalardır. Yollar, yapılar, barajlar, tesisler, büyük onarımlar, kamulaştırma giderleri vb. bu kapsamda değerlendirilmektedir. Enflasyona karşı bir harcama politikası izlendiğinde, kamu harcamaları kısılırken, en çok etkilenen yatırım harcamaları olmaktadır.

Kalkınma harcamaları nedir?​

Harcama türleri nelerdir?
Buna göre harcamalar; cari, yatırım ve transfer harcamaları olmak üzere üç ayrı kategoriye ayrılmıştır.

Geri