AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devletin gozluk cami yardimi ne kadar 2021?

Editör

Yeni Üye

Devletin gözlük cami yardımı ne kadar 2021?​

Devlet tarafından gözlük çerçevesini değiştirmek isteyen vatandaşlara 2021 yılı için 37,80 TL katkı payı yardımı yapılıyor. Hem hipermetropi hem de miyopi hastaları, maksimum 37,80 TL yardım parası alabiliyorlar.

Dereceli gözlükler kaç TL?​

Bunların fiyatı cam hariç 50-80 tl aralığında değişir. Plastik enjeksiyonun sertleştirilmiş olanları uzak gözlüklerde de tercih edilebilir. Bunlarda fiyat 100-200 tl aralığında değişir. Renk seçenekleri fazladır.

Devlet kaç yılda bir gözlük veriyor?​

Devlet kaç yılda bir gözlük veriyor?
Gözlük cam ve çerçeveleri kaç yılda bir yenilenir? Gözlük camı ve çerçevesi 3 (üç) yılı geçmeden yenilenmez. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik (optikte bir merceğin, cisimlerden gelen ışını kırma gücünü ifade eder) değişiklik olması halinde süresinden önce gözlük camı yenilenebilir.

Doktora gitmeden dereceli gözlük alınır mı?​

Doktora gitmeden dereceli gözlük alınır mı?
Türkiye’ de doktor reçetesi olmadan numaralı gözlük satışı yasaktır. Bu gözlüklerin de optisyenlik diploması olmayan ve ruhsatı bulunmayan mağazalar dışında yapılması ve satılması yasaktır. İşportadan alınan hazır numaralı gözlükler ya da başkasına ait gözlükleri kullanmak sakıncalı durumlara neden olabilir.

SGK gözlük hakkı kaç yılda bir?​

Gözlük camı ve çerçevesi 3 (üç) yılı geçmeden yenilenmez. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik (optikte bir merceğin, cisimlerden gelen ışını kırma gücünü ifade eder) değişiklik olması halinde süresinden önce gözlük camı yenilenebilir.

Özel sigorta gözlüğü karşılıyor mu?​

Diş tedavi ve Gözlük masrafları Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında karşılanır mı? Hayır, diş ve gözlük teminat kapsamı dışındadır.

Gözlük camları neden pahalı?​

Gözlük camları neden pahalı?
Üretim maliyetleri yüksek veya çok kaliteli oldukları için değil piyasanın büyük bir kısmı tek bir şirket tarafından kontrol edildiği için pahalılar. Kaçacak yeriniz olmadığından Luxottica’nın belirlediği fiyat piyasa fiyatı oluyor. Altı üstü beş gram plastik, iki tane cam… Markalı çerçeveler 500 liradan başlıyor.

Devletin gözlük camı yardımı 2021 yılı için 37,80 TL olarak belirlenmiştir. Bu yardım, gözlük çerçevesini değiştirmek isteyen vatandaşlara sağlanırken, hem hipermetropi hem de miyopi hastaları tarafından kullanılabilir. Maksimum 37,80 TL tutarında olan bu yardım, vatandaşlara destek olmak amacıyla verilir.

Dereceli gözlüklerin fiyatları cam hariç 50-80 TL arasında değişmektedir. Plastik enjeksiyonun sertleştirilmiş olanları uzak gözlüklerde tercih edilebilir ve fiyatları 100-200 TL arasında değişmektedir. Cam seçenekleri ve renk seçenekleri de gözlük fiyatlarını etkileyebilir.

Devlet, gözlük camı ve çerçevelerini 3 yılda bir yenileme hakkı tanır. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik değişiklik olması durumunda gözlük camı daha erken bir şekilde yenilenebilir. Doktor reçetesi olmadan numaralı gözlük satın almak yasaktır ve bu tür gözlükler optisyenlik diploması olmayan ve ruhsatı bulunmayan yerlerde satılamaz.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamında da gözlük camı ve çerçevesi 3 yılda bir yenilenir kuralı geçerlidir. Ancak görmede 0.5 diyoptrilik değişiklik mevcut ise, gözlük camı daha erken bir şekilde yenilenebilir. Özel sağlık sigortaları genellikle diş tedavisi ve gözlük masraflarını kapsam dışında tutarlar.

Gözlük camlarının pahalı olmasının sebeplerinden biri, üretim maliyetlerinin yüksek olması değildir. Piyasanın büyük bir bölümünün tek bir şirket tarafından kontrol edilmesi, gözlük camlarının fiyatlarının yüksek olmasına neden olabilir. Bu durumda Luxottica gibi büyük şirketlerin belirlediği fiyatlar piyasa fiyatlarını etkileyebilir ve markalı çerçevelerin başlangıç fiyatı 500 TL gibi yüksek rakamlara ulaşabilir.

Geri