Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Devlet universitesi kitap veriyor mu?

Editör

Yeni Üye

Devlet üniversitesi kitap veriyor mu?​

üniversitede kitaplar lisedeki gibi devlet tarafından veriliyormu yoksa hocaların istekleri doğrultusunda biz mi alıyoruz.? Hayır. Üniversitede, bazı dersler hariç, kitap kullanma zorunluluğu zaten yok.

Açık Öğretim Ders Kitapları nereden alınır?​

Kitaplarını basılı olarak almak isteyen tüm öğrencilerimiz (ceza infaz kurumlarında bulunanlar dahil), ücreti karşılığında https://kitapsatis.anadolu.edu.tr adresi üzerinden stoklar doğrultusunda kitap siparişi verebilmektedirler.

Özel üniversitelerde kitap parası var mı?​

Özel üniversitelerde kitap parası var mı?
Özel üniversitelerde burslu olarak okumaya hak kazanan öğrencilere çeşitli düzeylerde burslar ve eğitimde bazı kolaylıklar (yurt, kitap) sağlanıyor.

Kitap nereden indirebilirim?​

Kitap nereden indirebilirim?
Milyonlarca kitaba erişebileceğiniz e-kitap siteleri!
- 1.OpenCulture.
- 2.The National Academies Press.
- 3.Free-ebooks.
- 4.Project Gutenberg.
- 5.Internet Archive.
- 6.Open Library.
- 7.Google Kitaplar/Apple Kitaplar.
- 8.AltKitap.

Özel üniversitede hazırlık okumak zorunlu mu?​

Hem devlet üniversitelerinde hem de vakıf üniversitelerinde İngilizce hazırlık sınıfı bir çok bölüm için zorunlu olmaya başladı. Birçok üniversitede bölümlerin eğitim dilinin İngilizce olmasından dolayı öğrencilerin bölümde sunulan dersleri anlayabilecek ve kavrayabilecek seviyede İngilizce bilmesi şartı aranıyor.

Burslu üniversitede para ödenir mi?​

Özel liselerde, özel üniversitelerde ve vakıf üniversitelerinde okumak isteyenler, yıllık olarak bir miktar para ödemek zorundadır. Ancak tam burslu üniversite okuyanlar, herhangi bir eğitim ücreti ödemezler. Zira bu ücret, üniversite ya da lise tarafından karşılanır.

Bir kitap nasıl indirilir?​

Bir kitap nasıl indirilir?
Kitapları cihazınıza indirme ve okuma
- Android telefon veya tabletinizin kablosuz ağa bağlı olduğundan emin olun.
- Google Play Kitaplar uygulamasını açın.
- İndirmek istediğiniz kitaba dokunun. Ayrıca, kitabı çevrimdışı okumak üzere kaydetmek için Diğer. İndir’e dokunabilirsiniz.

MEB lise kitapları nereden alınır?​

MEB lise kitapları nereden alınır?
Millî Eğitim Bakanlığınca, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere zengin içerikli kaynak desteği sunmak amacıyla, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 15 kitaplık destek seti e-kitap olarak meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr internet adresinde erişime açıldı.

Bir kitap bilgisayara nasıl indirilir?​

Bilgisayarınızda çevrimdışı okumak için kitap indirme
- Bilgisayarınızda kitaplığınıza gidin.
- İndirmek istediğiniz kitabı seçip Diğer. Dışa aktar’ı tıklayın.
- Tercih ettiğiniz dosya türünü indirmek için EPUB olarak dışa aktar veya PDF olarak dışa aktar’ı tıklayın.

Devlet üniversitelerindeki kitap durumu genellikle lisedeki gibi devlet tarafından verilmiyor. Üniversitelerde, bazı dersler hariç, genellikle kitap kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu nedenle, öğrenciler genellikle derslerinde kullanacakları kitapları hocalarının belirlediği listeden kendileri temin etmek durumundadırlar.

Açık Öğretim Ders Kitapları ise basılı olarak alınmak istendiğinde öğrencilerin https://kitapsatis.anadolu.edu.tr adresi üzerinden stoklar doğrultusunda kitap siparişi verebileceği bilgisi verilmektedir.

Özel üniversitelerde ise genellikle öğrencilere çeşitli düzeylerde burslar ve eğitimde bazı kolaylıklar, örneğin yurt ve kitap desteği gibi imkanlar sağlanabilmektedir. Ancak, tam burslu olarak okuyan öğrencilerin genellikle herhangi bir eğitim ücreti ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır.

E-kitaplar ise dijital olarak indirilebilen kitaplardır ve milyonlarca kitaba erişebileceğiniz e-kitap siteleri bulunmaktadır. Örneğin, OpenCulture, The National Academies Press, Free-ebooks, Project Gutenberg, Internet Archive, Open Library, Google Kitaplar/Apple Kitaplar ve AltKitap gibi platformlar aracılığıyla çeşitli kitaplara erişim sağlayabilirsiniz.

Kitapları bilgisayarınıza veya cihazınıza indirmek için genellikle ilgili platformun sağladığı indirme seçeneklerini kullanabilirsiniz. Örneğin, Android telefon veya tabletinizde Google Play Kitaplar uygulamasını kullanarak kitapları cihazınıza indirebilirsiniz. Ayrıca, kitapları bilgisayarınıza indirmek istiyorsanız, tercih ettiğiniz dosya türünü seçerek indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

MEB lise kitapları ise Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere zengin içerikli kaynak desteği sağlamak amacıyla e-kitap olarak sunulmaktadır. Öğrenciler, meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden bu kaynaklara erişebilirler.

Geri