Devlet universiteleri kim denetler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Devlet üniversiteleri kim denetler?​

130. madde, vakıflar tarafından kurulan yükseköğretim kurumlarını (malî ve idarî konular dışında), Devlet üniversi- teleriyle aynı hükümlere tabi tuttuğuna göre, “Devletin gözetimi ve denetimi” görevi, Yükseköğretim Kuruluna aittir.

Üniversitelerin idaresi kimler tarafından sağlanır?​

Üniversiteler kanunla kurulan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi ve kamu tüzel kişiliğini haiz bir kamu idaresidir. Dolayısıyla, üniversitelerin Maliye Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulunun denetimine yasal olarak tabi olduğu tartışmasızdır.
Özel Üniversiteleri kim denetler?
Yükseköğretim Kurulu vakıf yükseköğretim kurumlarının hesap, işlem ve faaliyetleri ile mallarını, yıl içinde veya yıllar itibarıyla denetleyebileceği gibi akademik birim, program, proje ve konu bazında da denetleyebilir.
Devlet üniversiteleri özerk midir?
Anayasanın ilgili hükmüne göre, üniversiteler ancak devlet Page 2 eliyle ve yasa ile kurulabilir. Üniversiteler, özerkliğe sahip kamu tüzel kişileridir. Üniversite özerkliği, üniversite binalarında ve ek lerinde suçların ve suçluların kavuşturulmasına engel olmaz.

Üniversite idari teşkilat başkanı kimdir?​

Genel Sekreter, üniversite İdari teşkilatının başıdır ve bu teşkilatın çalışmasından Rektöre karşı sorumludur. Genel Sekreter, üniversite idari teşkilatının başı olarak yapacağı görevler dışında, kendisi ve kendisine bağlı birimler aracılığı ile aşağıdaki görevleri yerine getirir.

Üniversiteler merkezi yönetim mi?​

2 Türkiye’de yerinden yönetim kuruluşları yer yönünden ve hizmet yönünden olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Hizmet yerinden yönetim kuruluşlarına örnek olarak ise üniversiteler, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, barolar, ticaret ve sanayi odaları, düzenleyici ve denetleyici kurumlar verilebilir.
Üniversite idari teşkilatının başı kimdir?
1 – Genel Sekreter, üniversite idari teşkilatının başıdır ve bu teşkilatın çalışmasından Rektöre karşı sorumludur. 2 – Genel Sekreter, üniversite idari teşkilatının başı olarak yapacağı görevler dışında, kendisi ve kendisine bağlı birimler aracılığı ile aşağıdaki görevleri yerine getirir.

Geri