AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet Tasimasi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Devlet Tasimasi nedir?​

Taşımalı eğitim, nüfuzu az ve dağınık olan köy ve benzeri küçük yerleşim birimlerinde, zorunlu öğrenim kapsamındaki ilköğretim öğrencilerin ilçe, il gibi daha büyük yerleşim birimlerindeki merkez ilköğretim okullarına günübirlik olmak üzere taşınması ile yapılan eğitime denir.

Lise kayıt alanı ne demek?​

Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar şöyle; Yeşil renk: “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtmektedir.
Liselere sınavsız yerleştirme nasıl olacak 2022?
Bu yıl 8’inci sınıfı bitirecek 1 milyonun üzerinde öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) açıklanan liselere merkezi sınavla ya da ikametgahlarına göre evlerine yakın okula, tercihlerine göre sınavsız yerleştirilecek. Merkezi sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.
Lisede taşımalı eğitim var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim öğretim yılında belirlenen şartlara uyan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri taşımalı eğitime alacak. Bakan Ömer Dinçer imzalı taşımalı ortaöğretim genelgesinde, bu uygulamanın 2010-2011 eğitim öğretim yılında ilk defa 9. sınıflar için uygulandığı hatırlatıldı.

Öğrenci taşıma uygulaması kapsamında ne demek?​

Öğrenci Taşıma Uygulaması Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Öğrenci Taşıma Uygulaması: Taşıma yoluyla eğitimden faydalanacakların, seçilen taşıma merkezi eğitim kurumlarına günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamlarını sağlamak amacıyla yapılan uygulamadır.

Lise kayıt alanı nasıl bulunur?​

Adrese dayalı lise sorgulama, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.
Lise tercihi kayıt alanı nedir?
Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar renklere göre ayrılacak. Buna göre yeşil renk, öğrencinin kendi ikamet alanını ifade ederken, mavi renk ise komşu kayıt alanını belirtmektedir. “Komşu Kayıt Alanında” ibaresi öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

Geri