AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet okulu ogretmeni ozel okulda calisabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Devlet okulu öğretmeni özel okulda çalışabilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları özel okullarda görev yapan öğretmenleri sevindirecek bir duyuru yayımladı. Özel okullarda görev yapan öğretmenlere başka özel okullarda da haftada 40 saati geçmemek şartıyla derse girebilme hakkı tanındı.

Özel okul öğretmenleri kaç saat çalışır?​

Özel okullarda görev yapan öğretmenlere, ilgi (b) Yönetmeliğin 26 nci maddesinin dördüncü fikrasında yer alan “Okullarda görevli öğretmenler ile uzman öğreticiler haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders okutabilir.” hükmü doğrultusunda, okulun kurucusu …
Öğretmenler özel dershanelerde çalışabilir mi?​
Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.

Öğretmen özel sektörde çalışabilir mi?​

Öğretmen özel sektörde çalışabilir mi?
ÖZELDE ÇALIŞTIRILACAK OLAN ÖĞRETMENLERE ÇALIŞMA İZNİ VALİLİKTEN ALINIR. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Görevlendirme” başlıklı 26. maddesi 3. fıkrasındaki hükümlerine göre özel öğretim kurumlarında çalıştırılacak olan öğretmenlere çalışma izni valilikten alınmaktadır.

Rehabilitasyon merkezleri özel mi?​

Rehabilitasyon merkezleri özel mi?
Rehabilitasyon Merkezi Nedir? Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından eğitsel tanılama ve değerlendirmesi yapılıp destek özel eğitim hizmetlerine gereksinimi olduğu belirlenen özel eğitime gereksinimi olan bireylere destek eğitim hizmeti veren özel öğretim kurumudur.

Özel okul müdürü kaç saat derse girer?​

Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.” hükümleri ile okul yöneticilerin 6 saat aylık karşılığı ders görevi bulunmaktadır.

Istifa oluru nasıl alınır?​

İstifa için dilekçe yazılacağı zaman İK birimine hitaben yazılmalıdır. Dilekçede işe başlanılan tarih ve çalışma süresi belirtildikten sonra kişinin kendi isteği ile o günün tarihini belirterek istifa etmek istediği belirtilmelidir.
Öğretmenler aynı zamanda dershanede çalışabilir mi?​

Evet, devlet okulu öğretmenleri özel okullarda çalışabilir. Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı duyuruya göre, özel okullarda görev yapan öğretmenler, haftada 40 saati geçmemek şartıyla başka özel okullarda da derslere girebilme hakkına sahiptirler. Bu sayede öğretmenlerin ek gelir elde etmeleri ve deneyimlerini farklı ortamlarda geliştirmeleri mümkün olmaktadır.

Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin çalışma saatleri, ilgili mevzuat uyarınca belirlenmektedir. Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 26. maddesinin dördüncü fıkrasına göre, özel okullarda görevli öğretmenler haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplamda 40 saate kadar ders verebilirler.

Öğretmenlerin özel dershanelerde çalışmaları ise resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez. Yani öğretmenler özel dershanelerde çalışamazlar.

Öğretmenlerin özel sektörde çalışmaları ise belirli bir prosedür gerektirmektedir. Özel öğretim kurumlarında çalıştırılacak olan öğretmenler için çalışma izni valilikten alınmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri doğrultusunda öğretmenlerin özel sektörde çalışmaları düzenlenmektedir.

Rehabilitasyon merkezleri genellikle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri olarak faaliyet göstermektedir. Bu merkezler, özel eğitim alanında destek hizmetleri sunan özel öğretim kurumlarıdır. RAM'lar tarafından eğitsel tanılama ve değerlendirme sonucu özel eğitim ihtiyacı belirlenen bireylere destek eğitim hizmeti veren merkezlerdir. Bu nedenle rehabilitasyon merkezleri genellikle özel olarak faaliyet gösterirler.

Özel okul müdürlerinin ise kaç saat derslere gireceği, yönetmelikte belirlenen kurallara göre değişmektedir. Okul yöneticileri, genellikle alanlarında ders bulunmayanlara ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine ders görevi verilmek suretiyle aylık olarak belirli saatlerde derslerde görev alırlar.

İstifa olurunun alınması ise kişinin istifa etmek isteğini resmi şekilde bildirmesiyle gerçekleşir. İstifa dilekçesi işe başlama tarihinden itibaren çalışma süresini belirtip, kişinin istifa etmek istediği tarihi belirtmelidir. Dilekçe İK birimine hitaben yazılmalıdır.

Öğretmenlerin aynı zamanda dershanelerde çalışmaları konusunda belirli kısıtlamalar bulunmaktadır. Genelde öğretmenlerin resmi ve özel okullar dışında özel öğretim kurumlarında görev almalarına izin verilmez. Bu nedenle öğretmenlerin dershanelerde çalışma imkanı kısıtlıdır.

Geri