AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet okullarinda siniflar kac kisilik?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.444
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Devlet okullarinda siniflar kac kisilik?​

Milli Eğitim Bakanlığı bağlı okullarda sınıf/şube oluşturma işlemlerinde öğrenci sayılarının mevzuatta belirlenen üst sınırı aşmaktadır. 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 50. maddesinde “Birleştirilmiş sınıflar da dahil olmak üzere bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40 dan fazla olamaz. “hükmü yer almaktadır.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı kaç olmalı?​

2002-2003 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 28, ortaöğretimde 22 olan öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, 2021-2022 döneminde ilköğretimde 15, ortaöğretim düzeyinde ise 13’e düştü.

Istanbulda sınıflar kaç kişi?​

Istanbulda sınıflar kaç kişi?
SINIFLAR KAÇ KİŞİ OLACAK? Sağlık Bakanlığı okullara özel yayınladığı koronavirüs tedbirleri konulu genelgede, sınıfların en fazla 15 kişi ile sınırlandırılması gerektiğini belirten ifadeler kullandı.

Bir sınıfı açılması için kaç öğrenci gerekli?​

Bir sınıfı açılması için kaç öğrenci gerekli?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki eğitim kurumlarında sınıf mevcudu en az 30 kişi, en fazla 40 kişi olabilecektir. Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir.

Köy okulu kaç öğrenci olursa kapanır?​

Değişiklik köy okullarının kapatılması için alt sınırı 8’den 10’a çıkarıyor. Önceki yönetmelikte 8 öğrenciye kadar açık kalabilen köy okullarının bu değişiklikle açık kalabilmesi için 10 öğrenci gerekiyor.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı nasıl hesaplanır?​

Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı: İstenilen eğitim kademesine ve İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması seviyesine göre toplam öğrenci sayısının toplam öğretmen sayısına bölünmesi ile elde edilen bir öğretmenin eğitim verdiği ortalama öğrenci sayısını gösteren göstergedir.

Ülkemizde okullaşma oranı nedir?​

Ülkemizde okullaşma oranı nedir?
İstatistiklerde 2020-2021 eğitim öğretim yılı okullaşma oranlarına da yer verildi. Düzeltilmiş net okullaşma oranları okul öncesinde 5 yaş için yüzde 58,53, ilkokulda yüzde 96,12, ortaokulda yüzde 95,67, ortaöğretimde ise yüzde 87,95 olarak hesaplandı.

Kaç öğrenci için sınıf açılır?​

Kaç öğrenci için sınıf açılır?
İlköğretim kurumlarında bir şubedeki öğrenci mevcudunun 30’a tamamlanması, 40’ı da geçmeyecek şekilde oluşturulması gerekmektedir.
 
Devlet okullarında sınıf/şube oluşturulurken öğrenci sayıları belirli kriterlere göre düzenlenmektedir. İlköğretim ve Eğitim Kanunu'na göre bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40'tan fazla olamaz. Bu kural doğrultusunda sınıfların belirlenmesi yapılmaktadır.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da önemli bir kriterdir. 2002-2003 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 28, ortaöğretimde 22 olan öğrenci sayısı, 2021-2022 döneminde ilköğretimde 15, ortaöğretimde ise 13'e düşmüştür.

Özellikle pandemi döneminde önem kazanan sınıf mevcudu konusunda Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği tedbirler çerçevesinde sınıfların en fazla 15 kişi ile sınırlandırılması önerilmektedir.

Bir sınıfın açılması için genellikle okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeylerinde sınıf mevcudu en az 30 kişi olmalıdır. Ancak en fazla öğrenci sayısı konusunda da sınırlamalar bulunmaktadır.

Köy okullarının kapanması için alt sınırı 8'den 10'a çıkaran düzenleme ile köy okullarının açık kalabilmesi için öğrenci sayısının en az 10 olması gerekmektedir.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı hesaplanırken istenilen eğitim kademesine ve bölgesel faktörlere göre toplam öğrenci sayısının toplam öğretmen sayısına bölünmesiyle elde edilen bir göstergedir.

Ülkemizdeki okullaşma oranlarına bakıldığında 2020-2021 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeylerindeki net okullaşma oranları belirlenmiştir.

Son olarak, ilköğretim kurumlarında bir şubedeki öğrenci mevcudunun 30'u tamamlaması ve 40'ı geçmemesi durumunda sınıf oluşturulmaktadır. Bu sayılar genel bir kural olup, değişiklik gösterebilir.
 
Geri
Üst