AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Devlet okullarinda para toplanmasi yasal mi?

Editör

Yeni Üye

Devlet okullarında para toplanması yasal mı?​

“VELİLERİMİZDEN HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET TALEP EDİLMEYECEKTİR” Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15’inci Maddesi’nin 2’nci fıkrasında, ‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.

Doğa Koleji kime ait?​

2021 yılında Türkiye’nin en çok kâr eden eğitim kurumu olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu, Doğa Koleji’ni satın aldı.

MEB okullara ne kadar para veriyor?​

MEB okullara ne kadar para veriyor?
Ayrıca, tüm öğretmenlere, her eğitim ve öğretim yılı başında eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği verilmektedir. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğretmenlerimize 1210 lira ödenmiştir.

Okullar para toplayabilir mi?​

Okullar para toplayabilir mi?
Okullar gezi ve kamplar için para toplayabilir. Para toplama öğrenci ve velinin isteğine bağlıdır. Toplanan para hangi öğrenci veya hangi velinin verdiğine bakılmadan ortak olarak kullanılmalıdır.

Okul aile Birliği nasıl para toplar?​

Yönetmeliğin 16. Maddesinin 3. Fıkrasındaysa “nakdi bağışların öncelikle birliğin banka hesabına yatırılması sağlanır, mümkün olmadığı durumlarda gelir makbuzu karşılığında kabul edilir. Belge karşılığı elden alınan bağışlar en geç beş iş günü içinde birliğin banka hesabına yatırılır.

Kolej Fiyatları ne kadar?​

Yükselen Koleji Fiyatları 2021
Eğitim Seviyesi | Eğitim Ücreti | Yemek ve Servis Ücreti
Anaokulu | 29.225 TL | 9.240 TL
İlkokul | 30.430 TL | 9.240 TL
Ortaokul | 30.700 TL | 9.240 TL
Anadolu Lisesi | 31.450 TL – 33.700 TL | 8.600 TL

Doğa Koleji kime satıldı 2022?​

Doğa Koleji kime satıldı 2022?
İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı bünyesinde eğitim hayatını sürdüren Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni de bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu’na satıldı.

Doğa Koleji kim satın aldı 2022?​

Doğa Koleji kim satın aldı 2022?
2019 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi ETA Vakfı bünyesinde eğitim hayatını devam eden Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu’na katıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.

Okullar velilerden para isteyebilir mı?​

1- Hangi durumlarda velilerden para istenebilir? Okullar gezi ve kamplar için para toplayabilir. Para toplama öğrenci ve velinin isteğine bağlıdır. Toplanan para hangi öğrenci veya hangi velinin verdiğine bakılmadan ortak olarak kullanılmalıdır.

Okulun ihtiyaçları nasıl karşılanır?​

Okullar Masraflarını Nasıl Karşılıyor? Okullardaki masraflar genellikle habere konu olduğu üzere kayıt sırasında velilerden alınan paralarla karşılanıyor. Okul müdürleri boya vb. ihtiyaçları “sponsorluk” usulü yöntemlerle çözmeye çalışıyor. Sınıflar kendi sınıf ihtiyaçları için kermes düzenliyor.

Okul aile Birliği aidat toplayabilir mi?​

Okul aile Birliği aidat toplayabilir mi?
Hemen söyleyelim evet toplayabilir. Sayın bakan her ne kadar da bağış talep edilmemesini ve son olarak kayıt dönemi ve diploma döneminde bağış alan okullarla ilgili inceleme yapılmasını emretti ise de Okulların Okul Aile Birliklerinin topladıkları bağışlarla döndüğü gerçeğinin unutulmaması gerekir.

Okul aile birliği para toplayabilir mi?​

Okul aile birliği para toplayabilir mi?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin Birlik Gelirleri başlıklı 15’inci maddesinin 2’nci fıkrasında, ‘Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.

Okul aile Birliği üyeleri ücret alır mı?​

Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.

Devlet okullarında etüt var mı?​

Tam gün eğitim veren etüt ve beslenme okulları, çalışan anne ve babaların çocukları için tercih ettiği devlet okulları arasında yer alıyor. Ücretsiz olan bu okullarda sadece etüt ve beslenme için ücret ödeniyor. Bu okullara kayıtlar ön kayıtla yapılmakta olup, başvurunun fazla olması halinde kura çekiliyor.

Okuldan para istenmesi yasal mı?​

Okuldan para istenmesi yasal mı?
Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyaçlarını karşılayabileceği gerekli ödeneği sağlamadığı için okul idareleri bu yola başvurmak zorunda kalıyor. Her ne amaçla olursa olsun “gönüllülük” dışında talep edilen paralar yasal değil.

Okul para toplayabilir mi?​

Okul para toplayabilir mi?

Okullarda Etüt olacak mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullardaki etüt çalışmalarıyla ilgili bir kararı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şartları uygun olan özel ilköğretim okullarının, haftada 10 ders saati geçmemek ve not ile değerlendirmemek koşuluyla etüt çalışması yapabileceklerini duyurdu.

Etüd ücreti ne kadar?​

Yaz okulu ücretleri, fiyata dahil olan hizmetler ve kurum kalitesine göre 2.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Daha yüksek fiyatlarla karşılaşmak da mümkün ama ortalaması bu şekilde. Normal eğitim-öğretim dönemi içerisinde devam edilen etüt merkezi fiyatları ise 1.500 TL – 4.000 TL arasında değişebiliyor.

Devlet okullarında para toplanması yasal değildir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmeliklerine göre, okul idareleri velilerden bağış, yardım veya herhangi bir ücret talep edemezler. Örneğin, MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin Birlik Gelirleri başlıklı 15'inci maddesi, birliklerin velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamayacağını ve okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamayacağını belirtmektedir.

Okulların ihtiyaçları genellikle kayıt sırasında velilerden alınan paralarla karşılanmaktadır. Ancak bu durum yasalara aykırıdır ve okul idareleri gerekli ödeneği sağlamadığı için bu yola başvurabilmektedir. Her ne amaçla olursa olsun "gönüllülük" dışında talep edilen paralar yasal değildir.

Okulların gezi ve kamplar gibi etkinlikler için para toplaması durumunda, bu para toplama öğrenci ve velinin isteğine bağlı olmalıdır. Toplanan para hangi öğrenci veya hangi velinin verdiğine bakılmadan ortak olarak kullanılmalıdır. Ayrıca okul aile birliklerinin aidat toplaması da mümkündür ancak yine bu durum da gönüllülük esasına dayanmalıdır.

Özetle, devlet okullarında para toplanması yasal değildir. Okul idareleri ihtiyaçlarını karşılamak için velilerden bağış veya ücret talep edemezler. Gezi, kamplar gibi etkinlikler için toplama yapılacaksa bu gönüllülük esasına dayandırılmalı ve katkı sağlayan herkesin eşit şekilde faydalanabileceği şekilde düzenlenmelidir.

Geri