- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Devlet okullarında öğle yemeği var mı?
İl Müdürlüğü’nün talimatı doğrultusunda, bu 17 okul dışında, devlete ait tüm ilköğretim okullarında öğle yemeği kaldırıldı.Okullarda öğlen yemeği olacak mı?
Bakanlık 7 yıl aranın ardından toplanan şûrada farklı kurumlardan gelen 32 bin görüş ve öneriyi değerlendirmeye aldı. Gelen görüşlerden en dikkat çekeni ise tüm devlet okullarında ücretsiz öğle yemeği ve beslenme desteği oldu.Devlet okulunda yemek var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı şu anda taşımalı eğitimdeki öğrencileri kapsayan ücretsiz okul yemeğini yurt genelinde 18.5 milyon öğrenciye vermeye hazırlanıyor. Ücretsiz okul yemeği programının 2020 – 2021 eğitim ve öğretim döneminde kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanıyor.
Okulda yemek verilecek mi?
Koronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında öğrenciler okullarda yemek yemeyecek. SINIFLAR iki gruba ayrılacak, sınıfın yarısı bir gün, yarısı bir başka gün okula gelecek.Okul yemekhanesi paralı mı?
Buna göre ilgi (ç) yazı ekinde de belirtildiği üzere bir günlük yemek tabela ücreti ilköğretim ve genel/mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumları için 7,00 TL olarak belirlenmiştir.Okullarda yemekhane açılacak mı?
6 Eylül itibarıyla başlatılacak yüz yüze eğitim ile birlikte Türkiye genelindeki okul ve kurumlarda COVID-19 tedbirleri alınarak kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacak.
Okulda Koronavirüs görülürse nasıl bir yol izlenecek?
Rehbere göre, bir sınıfta öğrencilerden herhangi birine Covid-19 pozitif tanısı konulması durumunda öğrenciler izleme alınacak ve okula devam edecekler. Aynı durumda öğretmenler de izleme alınacak ve eğitim vermeye devam edecekler.Okulda arama yapmak yasak mı?
Yukarıda belirtilen mevzuatta, okul idarelerince öğrencilere yönelik olarak yapılacak arama ve kontrollere ilişkin ayrı bir düzenleme bulunmadığı, ancak genel düzenlemelerin yapıldığı, okul yöneticilerinin mevzuatta belirtilen amaçlar ve usuller doğrultusunda kastı aşmayacak şekilde uygulama yapmalarının yasal olarak …Okul pansiyonunda kimler ücretsiz yemek yiyebilir?
Madde 19 – Okul Müdürü, pansiyonlarda görevli müdür yardımcısı, belleticiler, memur ve hizmetliler ile nöbetçi oldukları günlerde öğretmenler pansiyon tabelasına dahil edilerek ücretsiz yemek yerler.
Üniversitede yemek kaç TL?
Üniversitede yemek ücretleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2 lira 50 kuruş ancak aynı öğünde ikinci defa yemek isteyenler 5 lira, üçüncü defa isteyenler 7 lira 50 kuruş ödemek zorunda. Geçtiğimiz yıl öğrenciler bir öğünde üç defa yemek yese dahi her yemek için 2 lira 50 kuruş ödüyordu.Yemekhane ne zaman açılacak?
Sınıfta bir öğrenci pozitif çıkarsa ne olur?Pozitif vaka olan öğrenci sağlık kuruluşunun takibinde olur ve okula devam etmez. Pozitif vaka çıkan sınıftaki diğer öğrenciler ve bu sınıfta görev alan öğretmenler okula devam eder.
Öğrenci sayısı kaç olursa sınıf bölünür?
Eğer sınıf mevcudu 30’dan azsa bu durum e-okul sistemine işlenir ve diğer okullardan nakil kabul edilir. Eğer mevcut 40’ı geçiyorsa bu durumda da şube sayısı arttırılacaktır. Örneğin bir sınıf düzeyinde 41 öğrenci varsa 20 ve 21 mevcutlu 2 sınıfa ayırmak gerekir.Ilkokulda blok ders yapılır mı?
Yapılan düzenleme ile tam gün eğitim yapılan ilkokullarda teneffüs süreleri ise 15 dakikaya çıkarılırken 40 dakika olan ders saati süresinde ise değişiklik yapılmadı. Yönetmelikte yapılan bir başka değişikliğe göre, öğretmenler kurulu kararıyla yapılan blok ders uygulaması da kaldırıldı.Sınıf yükseltme nasıl yapılır?
MADDE 32 – (1) İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıf öğrencilerinden bilgi ve beceri bakımından sınıf düzeyinin üstünde olanlar velisinin yazılı talebi, sınıf öğretmeninin önerisi ile eğitim ve öğretim yılının ilk ayı içinde sınıf yükseltme sınavına alınırlar. Başarılı olanlar bir üst sınıfa yükseltilir.
Okul mevcudu kaç olursa kapanır?
Yeni düzenlemeye göre öğrenci sayısının 40’ın değil 30’un altına düşmesi halinde kurum kapatılabilecek. Ortaöğretim kurumlarında ise öğrenci sayısının 40’ın altına düşmesi halinde kurum kapatılacak.Dersler blok yapılabilir mi?
Şöyle ki; yönetmeliğin 9. Madde 2. Fıkrasındaki “Dersler, zümre öğretmenler kurulunun önerisi ve okul müdürünün onayı ile blok olarak da yapılabilir.Blok ders saati kaç dakikadır?
Normal dersin süresi ilköğretim okullarında 40 dakika iken iki ders saatinin birleştirilmesiyle oluşan blok ders saati süresi 80 dakika olmaktadır. Ortaöğretim kurumlarında ise, ders saati süresi 45 dakika iken, blok uygulamalarda süre 90 dakikayı bulmaktadır.